«Cashing Out » En ny, sterk gamblingfilm med poker, ran og drama!

I Cashing Out får vi følge med en ung, talentfull pokerspiller som havner på feil spor i jakten på raske penger. Snart begynner løgnene å ta ham igjen.

 Selv om Cashing Out er en indiefilm bør du ikke la det være en grunn til å ikke se denne filmen. Regissør Alex Srednoselac klarer å fengsle publikum og trylle fram enestående prestasjoner for skuespillerne i dette spennende dramaet.

Filmen følger hovedrollen Allen (Tyler Mills) som er en talentfull pokerspiller, men som fortsatt jobber på en pizzasjappe samtidig som han tar vare på sin syke far, Rich, spilt av James Timothy Peters. Filmen åpner med et pokerspill som blir ranet av bevæpnede tyver, og innledningsvis ledes vi til å tro at Allen er et uskyldig offer. Etter hvert kommer det fram at han var innsidemannen som hjalp sin venn Jaqs (Michaele Lichvanova). I utgangspunktet skulle det være en engangsgreie, men Allen får blod på tann siden det gikk så lett og var så lukrativt. Resten av historien følger Allen og Jaqs’ spektakulære ran etter hvert som de tar større og større risiko. Snart begynner Allens løgner å ta ham igjen, og valgene hans får stadig større konsekvenser.

Filmen har sikret seg lansering på kinoer i USA etter å ha deltatt på flere festivaler hvor den høstet god kritikk. Noe av det mest fascinerende med filmen er at den er basert på Srednoselacs egne erfaringer. Regissøren pleide å spille blackjack (et casino kortspill hvor man spiller mot huset og taktikk spiller en viktig rolle) i sin ungdom, og begynte også med poker da han var gammel nok til å delta i turneringer. Han ønsket å fortelle en mer personlig historie fra gamblingverdenen, og endte opp med denne filmen.

Cashing Out er et engasjerende og ærlig innblikk i gambling- og pokerverdenen. Selv om den selvfølgelig inkluderer den klassiske kampen hvor hovedrollen ønsker å gamble seg vekk fra hverdagslivet, klarer filmen å få publikum til å engasjere seg i hovedpersonene. Tyler Mills skuespillerprestasjon som Allen har mye av æren for dette; han klarer å formidle historien om en karakter som har et godt hjerte, til tross for mange mennesker rundt seg som ikke nødvendigvis bryr seg om hva som er best for Allen. Lichvanova gjør også en god rolle som den komplekse Jaqs, som både viser (litt) omtanke for sin venn Allen og hardheten som kreves som gjenglederen. Resten av skuespillerne gjør også en respektabel innsats.

Kamerabruken er utmerket og gir skuespillerne fullt fokus som lar dem vise fram dybden av sine karakterer. Her vises dog filmens indienatur seg litt fram; noen av scenene er litt mørkere enn de burde vært. Det står seg imidlertid godt med filmens tøffe tema. Budsjettutfordringene høres også på lydsporet, men treffer likevel bra med å bygge opp forventninger rundt det som skjer på skjermen. Manuskriptet er velskrevet, og plottwistene føles ekte nok til at det ikke blir bare klisjeaktig.

Samlet sett er Cashing Out en førsteklasses film til tross for at den er laget uavhengig av store filmstudio. Den er velskrevet, velregissert, og ekstremt velspilt av skuespillerne. Den lykkes med å få publikum skikkelig engasjert og følelsesmessig investert i karakterene, og dermed også deres skjebne i filmen. Det er noen få irritasjonspunkter her og der med tanke på lys og lyd, men ikke nok til at det går ut over dramaet som utspiller seg på skjermen.