Trailerpremiere: Clint Eastwood er tilbake med westernfilmen «Cry Macho»

91 år gamle Clint Eastwood vil lære oss en ting eller to om machokultur med sitt nye western.

Legendariske Eastwood kommer tilbake i høst med nok en film der han både regisserer og spiller hovedrollen.

Dramaet Cry Macho handler om Mike Milo, en tidligere rodeostjerne og hesteoppdretter, som tar et oppdrag for sjefen sin – å hente sønnen hjem fra Mexico. Underveis viser den gamle mannen seg full av livsvisdom om hva maskulinitet egentlig betyr.

Filmen er på et manus med samme navn av  N. Richard Nash, som døde i 2000. Cry Macho har handlingen lagt til på 1970 -tallet og følger en gammel rodeostjerne som utvikler et bånd med en ung gutt fra Mexico. Gjennom historien lærer gutten hva det vil si å være mann.

Hollywood-legenden har laget en rekke kritikerroste filmer gjennom sin karriere som nå strekker seg gjennom åtte tiår, med hovedrollen i filmer.

Selv om han først og fremst har  jobbet bak kameraet de siste årene, spilte han hovedrollen i The Mule i 2018, som spilte inn over 170 millioner dollar. Eastwoods siste western, Unforgiven (1992), vant fire Oscar, inkludert beste foto og beste regissør

Mye av Eastwoods tidlige arbeid var sentrert om western-karakterer og temaer, men han uttalte i sin tid at Unforgiven ville være hans siste western av frykt for å gjenta seg selv.Nå har han gjort et unntak som det er all grunn til å glede seg til.

Sjekk traileren her:

Cry Macho slippes på amerikanske kinoer og på HBO Max 17. september. Så langt har vi ingen norsk premieredato. Det er også uklart om filmen kommer på kino eller går direkte til strømming her.