Oscar-gallaen er utsatt i to måneder

For første gang på nesten 40 år har Oscars-gallaen blitt utsatt. Neste års galla blir arrangert to måneder senere enn planlagt for å gi Hollywood en sjanse til å rydde opp og gi ut filmene som er blitt hemmet av corona-pandemien.

Oscar-gallaen, som etter planen skulle arrangeres 28. februar neste år, er utsatt til 25. april. Hensikten er å gi filmskapere og produsenter muligheten til å fullføre filmene hvis innspillinger ble avbrutt av pandemien. Normalt må en film ha hatt en amerikansk premiere i forrige kalenderår for å kvalifisere seg til Oscar, men nå flyttes den grensen til 28. februar neste år.

Avbrutte produksjoner

Mange filmer har måttet avlyse sine produksjoner under pandemien. Andre har måttet utsette premieredatoen sin fordi kinoer har blitt stengt  Det er også kinofilmer som har gått rett på strømmetjenestene. Om disse filmene skal kunne delta i Oscar har lenge vært en kampsak. Neste år blir også disse filmene bedømt – men bare hvis det var planer om å vise dem på kino før pandemien. Oscar Academy har kunngjort at unntaket for neste års galla bare vil gjelde for 2021.

Bafta også forskjøvet

Bare timer etter meldingen fra Oscar kunngjorde den britiske motparten, Bafta, at de også forskyver gallaen sin, til 11. april. Flere store gallaer, som Golden Globes, antas også å endre datoene.

Den amerikanske filmindustrien håper at kinoene åpner igjen innen utgangen av juli.