Odd-Magnus Williamson og «Ingenting å le» er foreløpig stoppet av corona

Odd-Magnus Williamson har skrevet manus og har hovedrollen i den nye norske dramakomedien Ingenting å le av som startet innspillingen i Oslo den 21.juli. Nå er de n stoppet etter at seks av de involverte har fått påvist korona.

Dermed er det stopp i innspillingen hvor Williamson har fått seg en av Norges mest erfarne regissører på laget, Petter Næss.

Ingenting å le av er Odd-Magnus Williamsons første spillefilmmanus. Williamson er kjent som skuespiller, komiker og tekstforfatter og har bl.a. spilt i Kon-Tiki og Tv-seriene Aber Bergen, Nobel, Beforeigners og Ragnarok:

– I 2015 mistet jeg jobben min som komiker hos TVNorge. Etter å ha sutret litt for mye og lenge til en kamerat ble han til slutt lei og sa: «jaja, det kunne vel vært verre. Du kunne mista jobben + blitt dumpa av dama di og fått kreft på samme dag» Jeg tenkte først at det var ufølsomt sagt. Men så tenkte jeg: dét er jo en god historie om en komiker som mister absolutt alt. Så skrev jeg filmen om den historien, sier Williamson, før han legger til:

– Jeg har sett filmen Elling sju eller åtte ganger og alltid hatt en stor drøm om å jobbe med Petter Næss – hans evne til å vri varme og komikk ut av skjebnen vi kaller livet, er pur magi. I tillegg er han kjempegrei og redd for døden.

Svart humor

Om prosjektet sier Petter Næss:

– Jeg er veldig glad i å skape humor der man ikke trodde det var lov å le. Et prosjekt som både inneholder kreft, kjærlighet og mislykkede karrierer er derfor midt i blinken for meg. Jeg leste manuset på en togtur og ingen av passasjerene kunne unngå å legge merke til at jeg fant det både sterkt rørende og svært morsomt.

Filmens kvinnelige hovedrolle portretteres av Sara Khorami.  Williamsons manager og kompis i filmen blir spilt av Øystein Martinsen.

Kjørt seg fast

Ingenting å le av handler om Kasper Berntsen (40) er en vellykket stand-up komiker, som har alt han kan ønske seg. Han kjører faste show på Oslos beste klubber, har en vakker kjæreste og trives svært godt i rampelyset. Men så, gradvis, mister han grepet, blir for godt vant, følger ikke med i tiden og slutter å fornye seg. En dag endrer alt seg. Kaspers årlige sommershow blir avlyst og han blir byttet ut med en ny «up-and-coming» komiker. Da han dagen etter går til legen, får han vite at han har en alvorlig sykdom, og når man ikke tror det kan bli verre –så blir det nette opp det. Kjæresten hans gjør det slutt med han før han rekker å fortelle om diagnosen.

Det er da humoren kommer til sin rett. Kaspers dalende stjerne som stand-up komiker får nytt liv, når han bruker humor som avvæpnende og livgivende kraft. Han oppdager nye sider av seg selv og ikke minst -hva som er det viktigste her i livet.

Filmen produseres av Gudny Hummelvoll og Hummelfilm og distribueres av SF Studios.