Norge er blant 70 land som får premiere på Tenet i august, til stor glede både for publikum og kinoeiere.

Coronpandemien har ført til stadige utsettelser på storfilmen, men nå er det klart for norske premiere 28. august. I USA vil filmen slippes i utvalgte byer på torsdag 3. september.

Kina venter fortsatt på premieredato, selv om det ligger i kortene som skal slippes. Warner Bros. slipper Nolans Interstellar der 2. august, noe som indikerer at landets to timers grense for en enkelt film vil vil bli endret, og baner vei for Tenet som er har en spillelengde på to og en halv time.

Det er i år også 10-årsjubileum på Nolans Inception som sendes ut igjen på kinoer over hele verden fjorten dager før Tenet-premieren.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen