Her er vinnerne av BAFTA TV Awards 2020

BAFTA TV Awards 2020 fant sted fredag kveld. Ting er litt annerledes i år med et showet som foregikk bak lukkede dører og vinnerne tok imot prisene sine hjemmefra. 

Etter å ha blitt forsinket på grunn av den pågående coronapandemien. I stedet vår vanlige prisutdeling med glitter og glamour, ble de første noensinne sosialt distanserte prisene utdelt, med vinnere som mottokk sine priser over videolink.

Men det gjorde ikke Bafta TV Awards noe mindre prestisjefylt, med kremen  av britisk talenter som ble anerkjent for et virkelig ekstraordinært TV-år.

Chernobyl, regissert av Johan Renck, var en av de store favorittene før den britiske TV-gallaen med tre tunge nominasjoner – beste miniserier, beste mannlige hovedrolle (Jared Harris) og beste birolle (Stellan Skarsgård).

Det startet imidlertid dårlig da Skarsgård ble uten pris. Statuetten for beste birolle ble i stedet til Will Sharpe for sin rolle i Giri / Haji.

Men Chernobyl lyktes å ta hevn i kategorien beste minserie med å beseire The Victim, The Virtues og A Confession.

Jared Harris fikk også statuetten i kategorien beste mannlige hovedrolle for sin opptreden i Chernobyl.  Med sine to priser ble Chernobyl en av de store vinnerne på TV-gallaen sammen med Stath lets flats og The end of the f ** king world.

The End Of The F***ing World: med Alex Lawther as James and Jessica Barden as Alyssa ble beste drama.

På grunn av korona-pandemien ble årets Bafta Gala holdt i en nedstrippet versjon – uten en rød teppe og uten publikum. Flere prisutdelere deltar via videolink, og vinnerne mottar sine premier eksternt.

For et par uker siden ble den første delen av Baftas TV-galla holdt, der menneskene bak kameraene fikk ros. «Tsjernobyl» ble deretter kveldens største vinner, med totalt syv priser.

Her er de største prisene

Beste drama: The end of the f**king world

Beste miniserie: Chernobyl

Beste såpeopera: Emmerdale

Beste kvinnelige hovedrolle: Glenda Jackson (Elizabeth is missing)

Beste mannlige hovedrolle: Jared Harris (Chernobyl)

Beste kvinnelige birolle: Naomi Ackie (The end of the f**king world)

Beste mannlige birolle: Will Sharpe (Giri/Haji)