Mer motbør for kinoene – «Black Widow» får nye premieredato

Black Widow får nye utgivelsesdato og Soul kan bli flyttet til flyttet Disney Plus skriver Variety i dag.

Gjenåpningen av kinoene støter på stadig nye problemer med titler som får nye premieredatoer eller flyttes til strømmetjenestene.

Disney vil sannsynligvis utsette Black Widow, superhelteeventyret fra Marvel som skulle vha premiere 6. november ifølge flere personer med kjennskap til situasjonen, skriver Variety.

Studioet ser også på ulike utgivelsesalternativer for Pixars animasjonsfilmen Soul. Den animerte barnefilmen skal fremdeles lanseres 20. november. Studioet vurderer, i følge bransjebladet, å gi det ut på Disney Plus i stedet.

Den forestående Black Widow-utsettelsen kommer bare dager etter at Warner Bros. kunngjorde at Wonder Woman 1984 vil flyttes til slutten av desember i stedet for tidlig i oktober.  Universal har flyttet Candyman inn i 2021. Dermed står James Bond-oppfølgeren No Time to Die nokså alene igjen blant de store studiotitlene med premiere 20. november.

Publikum mangler

Rundt 70 prosent av amerikanske kinoer har åpnet igjen, men mange har problemer med å tiltrekke seg publikum. Store markeder som New York City og Los Angeles er fortsatt stengt. Kinoen håpet at Christopher Nolans Tenet skulle bli en ny start for kinoene, men med mange store territorier lukket og forbrukere som er bekymret for koronaviruset har filmen spilt inn skuffende 29 millioner dollar i Nord-Amerika på to uker.

Tenet har hatt større suksess i det internasjonale markedet, men siden USA fortsatt er det største kinomarkedet i verden, blir det stadig vanskeligere for studioer å rettferdiggjøre slipp av store storfilmer under pandemien.

Kina sviktet Mulan

Mens Mulan har gått rett på Disney+ i USA var det store forventinger til kinodistribusjonen av filmen i Kina. Selv om den åpnet som nr. 1 der, spilte den kun inn 23 millioner dollarden første helgen.

Det er uklart om Soul vil bli gjort tilgjengelig for Disney Plus-abonnenter gratis, eller om brukerne må betale en ekstra for tilgang, slik de gjorde med Mulan. I kjølvannet av pandemien har Disney flyttet mange filmer rett til strømmeplattformen, inkludert Hamilton, Artemis Fowl og The One and Only Ivan.

Det er uklart hva Black Widow-flyttingen betyr for fremtidige Marvel-utgivelser, som Eternals, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings og Thor: Love and Thunder.