Slik kan filmer om pengespill gjøre deg til en bedre gambler

Opp gjennom årene har mange filmer relatert til gambling sett dagens lys, og det er nok mange grunner til at konseptet fenger. Felles for filmene er at de er actionfylte, at store penger er på spill og at spenningsnivået bygger seg opp gjennom hele filmen.

Men denne typer filmer gir deg ikke bare underholdningsverdi. Ved å se litt dypere inn i filmenes handling, kan du se hvordan du selv kan bli en bedre gambler og hvilke feller du bør unngå underveis.

Vi har tatt jobben med å plukke ut de beste gamblingfilmene der ute, og ser nærmere på hva vi kan lære. Resultatet finner du nedenfor.

Uncut Gems

Det er ingen ringere enn Adam Sandler som har hovedrollen i Uncut Gems. Der vi vanligvis er vant til å se ham som mindre intelligente, morsomme karakterer i komedier, har han påtatt seg en mer seriøs rolle i denne filmen. Filmen ble en umiddelbar snakkis da den kom ut i 2019, og mange mener Adam Sandler gjorde en av sine aller beste rollefigurer her.

Filmen baserer seg rundt livet til Howard Ratner – en mann med et spilleproblem. Den starter med at Howard får en uslipt diamant, og mister den, og derfra går det nedover. Vi følger han gjennomoppturer – og flere nedturer – og filmen er intens. Her er det spenning fra start til slutt, og den er nesten litt ubehagelig. Vi får et innblikk i det kaotiske livet til en mann som stadig satser mer for å vinne, og vi ser hvilke konsekvenser det til slutt får.

Hva vi kan lære av Uncut Gems

Uncut Gems er den perfekte beskrivelsen på hvordan du ikke bør gamble. Pengespill, for eksempel på et casino på nett, skal gjøres for underholdningens del, og gevinster bør være en ekstra bonus. I filmen følger vi en mann som stadig satser mer for å vinne – mer enn han har – og ser hvordan det påvirker ham selv og dem rundt ham. Det viktigste å ta med seg videre fra Uncut Gems er å utvikle et sunt spillmønster, med gode, fastsatte rutiner og grenser.

Mississippi Grind

Rollebesetningen i Mississippi Grind er like fascinerende som i Uncut Gems; her innehar Ryan Reynolds and Ben Mendelsohn hovedrollene. Filmen baseres på to menn og deres gamblingreise – gjennom oppturer og nedturer. Den skildrer behovet deres for å stadig spille for mer penger, og fallgruvene som åpenbarer seg i det øyeblikket de velger å gå bort ifra den strategien de først hadde satt seg.

Kanskje viktigere enn selve handlingen, får vi et innblikk i hvordan psyken spiller en viktig rolle når det det gambles. Det spiller ingen rolle med god kunnskap om spilling, eller med mye penger, om du er urasjonell og ikke tenker klart når du spiller.

Filmen ble utgitt i 2015, men er den dag i dag en favoritt blant mange, og den har svært gode vurderinger på flere filmnettsteder. Dette skyldes nok den gode rollebesetningen, den unike og spenningsoppbyggende handlingen og det særdeles relevante temaet som tas opp.

Hva vi kan lære fra Mississippi Grind

Det som er aller best med Mississippi Grind, er fokuset på det mentale aspektet knyttet til gambling. Når du gambler er det viktig å tenke rasjonelt, og å ha selvkontroll. Om ikke hodet er på plass og vet hvilke fallgruver du kan gå i, er sannsynligheten stor for at du stuper ned i dem med hodet først. Og det er særdeles kjedelig når penger er med i bildet. I verste fall kan du spille for mer penger enn det du har, og du kan få spillegjeld du ikke greier å betale tilbake.