Legendarisk biografi om dop og prostitusjon blir tv-serie

Til våren er det premiere på den tyske originalserien fra Viaplay Vi barna fra Bahnhof Zoo. Det er en nyprodusert dramaserie på åtte episoder bygget på den selvbiografiske boken om Christiane F.

Boken «Å være unge er for jævlig» som var obligatorisk lesestoff for de som vokste opp på 1980-tallet. Den handler om unge mennesker i Vest-Berlin som på 1970-tallet prøver å finne sin egen identitet i en verden av narkotika og fristelser. Det har tidligere blitt filmatisert i 1981 av Udi Edel. I filmen fra 1981 spilte David Bowie seg selv, mens han i tillegg stod for deler av filmmusikken. I den kommende dramaserien vil nok en gang Bowies musikk spille en rolle i historien.

Biografien «Wir Kinder vom Bahnhof Zoo» ble skrevet av Stern-journalistene Kai Hermann og Horst Rieck 1977–1978 på bakgrunn av omfattende intervjuer med Christiane F.Den nye tv-serien er en ny tolkning av den selvbiografiske boken om Christiane F., en rolle som spilles av Jana McKinnon. Manuset til  Vi barna fra Bahnhof Zoo er skrevet av Weissensee-forfatteren Annette Hess og regisseres av Emmy-vinner Philipp Kadelbach (Generation War).

Vi barna fra Bahnhof Zoo får premiere på Viaplay våren 2021.

Dop og prostitusjon

I 1981 skapte filmen Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (Å være ung er for jævlig, norsk tittel) internasjonal debatt med sin ærlige skildring av rebelske tenåringer i en verden av dop og prostitusjon. Dramaserien Vi barna fra Bahnhof Zoo er en helt ny tolkning av Christiane F. sin bok om unge mennesker som forviller seg inn i Berlins uteliv, med dopromantikk og døgnåpne nattklubber.

– Christiane F. er en legende. Alle assosierer et eller annet med hennes navn, alle har en mening. På tidlig 80-tall åpnet Uli Edels ikoniske film en luke inn til et ukjent univers, som mange ikke visste at eksisterte. Men det universelle spørsmålet om å finne sin plass i livet er fortsatt en stor del av å være ung i dag. Det er akkurat dette som gjør serien så tidløs og grensesprengende. Vi barna fra Bahnhof Zoo fokuserer på nuet, nærværet, stemningen i tiden, de spontane følelseutbruddene. Det er en hyllest til motet og hungeren etter eventyr og å hensynsløst gi seg hen, sier Philipp Kadelbach, regissør og kreativ produsent.

Jakt på identitet

Viaplay Original-serien følger Christianes søken etter tilhørighet sammen med en gruppe tenåringer som tilbringer tiden i Vest-Berlins uteliv og ved det daværende tog-knutepunktet Berlin Zoologischer Garten. Med både vakre øyeblikk og svart humor skildrer dramaserien ungdommenes kompromissløse jakt på en identitet, samtidig som at den ikke pynter på mørket som gjemmer seg bak nattklubbenes neonlysende dører.

Serieformatets åtte episoder gir skaperne mulighet til å gå dypere til verks for å portrettere både de unge personenes opplevelser, samt foreldrene som ufrivillig og hjelpeløst opplever at barna sklir fra dem.

Vi barna fra Bahnhof Zoo får premiere Viaplay til våren 2021.