Warner Bros. kommer med en ny film om den eksentriske gamle mannen med sjokoladefabrikken. Nå har den fått premieredato.

Warner Bros’ planlagte prequel på Willy Wonka skrider frem. Filmen, som nå bare heter Wonka, har i tillegg til sin nye tittel også fått premieredato: 17. mars 2023 blir det kinopremiere ifølge Variety.

Filmen produseres av David Heyman, som har både Harry Potter-filmene og Paddington på CV-en.

Det lille vi vet om handlingen er at filmen vil fokusere på Willys yngre år. Han har tidligere blitt portrettert av Gene Wilder i Charlie og sjokoladefabrikken (1971) og av Johnny Depp i filmen med samme tittel i 2005. Hvem som overtar rollen gjenstår å se.

Gene Wilder hadde rollen som Willy Wonka i 1971-filmatiseringen av Roald Dahls fortelling.

Men filmen er bare en i en serie med flere prosjekter basert på Roald Dahls barnehistorier. Netflix har planer om to animerte Willy Wonka-serier sammen med regissør Taika Waititi.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen