Koronapandemien har ført til at filmfestivalen i Cannes flyttes. Det  har nå kommet nye datoer for verdens viktigste filmfestival som tradisjonelt holdes i mai.

Fjorårets festival ble avlyst. I år blir det bare en liten forsinkelse: Cannes vil rulle ut den røde løperen i juli i stedet for i mai.

Gitt pandemien, vil det trolig være en nedskalert festival med færre besøkende og høyere sikkerhetstiltak. Det forventes også en større online tilstedeværelse. Vaksinen gir noe håp om en rimelig sommer på Rivieraen, men hvis covid-19 fortsetter å spre seg, kan også årets festival bli fullstendig avlyst.

De nye datoene for Cannes 2021 er 6. – 17. juli.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen