Home theater with couple watching a watching a movie

Vurderer du et lån til hjemmekino?

Hjemmekino er perfekt underholdning i korona-tiden

Vinteren er tradisjonelt en tid for å kose seg innendørs om kvelden. Med de strenge Covid 19-restriksjonene vi opplever for tiden er det ekstra viktig å ha hyggelige aktiviteter hjemme. Da passer det perfekt med hjemmekino.

Mange filmer har det siste året blitt sluppet direkte til strømmemarkedet, mye på grunn av delvis stengte kinoer.

Stort utvalg

Det finnes i dag en rekke strømmetjenester. Mange tilbyr litt av hvert, mens enkelte er mer spesialiserte. Her er noen av tjenestene du kan velge mellom.

  • Netflix, den største, med egne serier og filmer og andres filmer. De tilbyr ulike abonnementer etter hvor mye og hvor ofte du vil se.
  • Disney+, familiefokusert tjeneste med klassikere og nye favoritter fra Disney og Pixar.
  • TV2 Sumo, en norsk strømmetjeneste.
  • Viaplay, nordisk tjeneste med en del norsk innhold. De har blant annet realityserier som Love Island og Paradise Hotel.
  • Mubi, tjenesten for de som vil se noe annet enn det «alle» ser, med filmer fra en rekke ulike land.
  • Acorn, for de som aldri får nok av britiske serier. Her finner du både nye og gamle serier.
  • HBO Nordic, hvis du ennå ikke har sett Game of Thrones.
  • Apple TV+, for de som ser underholdning på Apple-produkter.

Familiekveld

Hvis du planlegger koselige familiekvelder er det vanskelig å komme utenom Disney+ og Netflix.

Disney+ har blitt en favoritt hos mange familier, ikke uten grunn. Der tilbys animasjonsfilmer som begeistrer både store og små. De har alle de kjente klassikerne, men også nye filmer som vekker begeistring. Deriblant to av vinterens favoritter, «Sjel» og «Fremad».

«Sjel» handler om en godt voksen jazzpianist som dør. Det høres ikke veldig fengende ut. Men med humor, gode karakterer og imponerende fortellerevne er “Sjel” en film som handler om å leve livet hver eneste dag. Midt i lattervekkende underholdning får store og små servert dype tanker om selve tilværelsen – akkurat som en god historie skal.

Døden er også tilstede i “Fremad”, hvor to brødre jakter på minnet om sin avdøde far. Blant magi og underlige skapninger fortelles en historie om å vokse opp, tape og vinne, og å tro på seg selv.

Når man er tvunget til å avlyse det meste av sosiale arrangementer utenfor hjemmet er det i alle fall fint å kunne gjøre det beste ut av situasjonen, og samle familien rundt en god historie.

Les omtaler på forhånd

Siden det er så mye å velge mellom kan man lett ende opp med å bruke mye tid på å lete etter hva man vil se.

Derfor er det fint å få noen gode råd på veien. På nettstedet Cine.no kan man lese omtaler av nye filmer som er lansert, både for strømmetjenester og for kinoer. Der er det også artikler om stort og smått som skjer innen filmverdenen. Cine.no presenterer intervjuer med regissører og skuespillere bak nye filmer, i tillegg til trender innen filmbransjen.

Så nettstedet er et bra utgangspunkt for både filmnerder og de som bare trenger litt hjelp for å velge en film for kvelden.

Cine.no er nettsiden til CINEMA, som er Norges eldste filmtidsskrift. Det ble startet i 1930, og het den gang Norsk Filmblad. I 2011 ble navnet endret til CINEMA. I tillegg til nettsiden Cine.no sender CINEMA også ut nyhetsbrev på e-post. Det kan man abonnere på fra nettsiden deres.

Hva trengs av utstyr

Du trenger egentlig ikke mye utstyr for en hjemmekino-kveld. Dersom du har en nyere TV er det stor sjanse for at det er en Smart-TV hvor du allerede kan ta inn strømmetjenester. Hvis ikke kan du enkelt strømme innhold til TV-en din med for eksempel en Chromecast fra Google.

De fleste TV-abonnementer har tilbud om ulike strømmetjenester, eller du kan strømme filmer og innhold via din smarttelefon eller nettbrett.

Mange nøyer seg med å bruke TV-en og dens innebygde høyttaler når de skal se film. Dersom man ønsker å ta hjemmekino-opplevelsen ett hakk opp går det an å investere i et egnet lydanlegg. Med et surround-anlegg og popcorn er du nesten i en kinosal.

Lydanlegg kan være en enkel og rimelig lydplanke, men kan også strekke seg til flere enheter og høye prisklasser. Du finner uansett noe som passer deg.

Smålån til hjemmekinoutstyr

Hvis du er klar for å nyte hjemmekino-opplevelsen i vinter, men ikke har oppsparte midler å bruke på utstyret du ønsker deg, så kan et lite forbrukslån hjelpe deg med å realisere drømmen.

På nettsiden Forbrukslån.no kan du enkelt søke om lån hos en rekke banker, som blant annet SpareBank1 og Komplett Bank, for å sammenligne tilbudene. Du kan også benytte lånekalkulator der, som hjelper deg til å finne ut hva et lån vil koste deg i måneden. Dermed kan du sette opp en god nedbetalingsplan, slik at du kan kose deg med hjemmekino uten bekymring.