Spillefilmen Ninjababy åpner TIFF, Filmfestivalen i Tromsø, neste uke. Filmen fårha verdenspremiere på utekinoen på Stortorget i Tromsø, samtidig som den vises i TIFF Digital-program.

«Ninjababy» er tatt ut til Generation 14+ i Berlin

Yngvild Sve Flikkes drama-komedie Ninjababy er tatt ut til konkurranseprogrammet Generation 14+ på den 71. utgaven av Berlin internasjonale filmfestival.  Filmen får dermed sin internasjonale premiere på den prestisjefulle festivalen. 

Ninjababy vil presenteres til den internasjonale filmbransjen og akkreditert presse på European Film Market, EFM, fra 1. til 5. mars. Der vil også en internasjonal jury se filmene og annonsere prisvinnerne. Selve prisutdelingen finner sted under publikumsarrangementet til festivalen den 9.-20. juni.

– Som filmskaper er det stort å få vise film på en så viktig festival som Berlin. Jeg håper filmen kan sette i gang nødvendige diskusjoner rundt forventninger til voksenlivet, ansvar og handlingsrom for unge kvinner, og ikke minst at publikum får seg en god latter på kjøpet, sier Yngvild Sve Flikke.

Dette er ikke første gang Flikke deltar på Berlinale: I 2018 ble Heimebane tatt ut til Berlinale Series Days, hvor Flikke har regissert flere episoder. Hennes første spillefilm Kvinner i for store herreskjorter ble tatt ut til Göteborg internasjonale filmfestival i 2015.

Johan Fasting (Heimebane 2018-2019) har skrevet manuset til Ninjababy, som er basert på Inga Sætres prisvinnende tegneserieroman Fallteknikk. Sætre har også gjort animasjonene i Ninjababy.

Filmen er produsert av Yngve Sæther for Motlys, og foran kamera er en spennende cast ledet an av stjerneskuddet Kristine Kujath Thorp (Den største forbrytelsen, 2020; Nordsjøen, 2021), Tora Dietrichson, Nader Khademi (Heimebane, 2018-2019; Beforeigners 2019-2020) og Arthur Berning (Mannen som elsket Yngve, 2008; Krafidioten, 2014; Bølgen, 2015).