Spike Lee blir jurypresident i Cannes

Filmfestivalen i Cannes bekrefter at Spike Lee blir jurypresident for den 74. utgaven, som i år vil bli avholdt fra 6. til 17. juli.

Festivalen som vanligvis foregår i midten mai, ble avlyst i fjor. I år håper man å at vaksineringen er kommet så langt til sommeren at man igjen kan gjennomføre en fysisk festival.

Spike Lee eren av de største regissørene i sin generasjon, samt en manusforfatter, skuespiller, redaktør og produsent. I 30 år har den utrettelige Spike Lee vært en kløktig filmskaper som har tatt opp aktuelle spørsmål av spørsmå med samtidsmessig tilnærming

«Gjennom de månedene av usikkerhet vi nettopp har vært igjennom, har Spike Lee aldri sluttet å oppmuntre oss. Denne støtten kommer endelig til å virke, og vi kunne ikke ha håpet på en sterkere personlighet for å kartlegge våre urolige tider», sier festivalens president Pierre Lescure.
«Hans entusiasme og lidenskap for kino har gitt oss et enormt løft av energi til å forberede den store festivalen som alle har ventet på. Festen vil bli stor, vi kan rett og slett ikke vente!», sier Thierry Frémaux, generaldirektør.

Fra 6. til 17. juli 2021 vil Croisetten  være en feiring av kunst og kreativitet, og full av etterlengtede gjenforeninger. Forberedelsene er i full gang med et stort antall filmer som blir sett på av utvalgskomiteen.  Det offisielle utvalget av filmer slippes i begynnelsen av juni.

Spike Lee og resten av juryen vil utdele Gullpalmen avslutningsseremonien lørdag 17. juli.