Filmfestivalen i Cannes bekrefter at Spike Lee blir jurypresident for den 74. utgaven, som i år vil bli avholdt fra 6. til 17. juli.

Festivalen som vanligvis foregår i midten mai, ble avlyst i fjor. I år håper man å at vaksineringen er kommet så langt til sommeren at man igjen kan gjennomføre en fysisk festival.

Spike Lee eren av de største regissørene i sin generasjon, samt en manusforfatter, skuespiller, redaktør og produsent. I 30 år har den utrettelige Spike Lee vært en kløktig filmskaper som har tatt opp aktuelle spørsmål av spørsmå med samtidsmessig tilnærming

«Gjennom de månedene av usikkerhet vi nettopp har vært igjennom, har Spike Lee aldri sluttet å oppmuntre oss. Denne støtten kommer endelig til å virke, og vi kunne ikke ha håpet på en sterkere personlighet for å kartlegge våre urolige tider», sier festivalens president Pierre Lescure.
«Hans entusiasme og lidenskap for kino har gitt oss et enormt løft av energi til å forberede den store festivalen som alle har ventet på. Festen vil bli stor, vi kan rett og slett ikke vente!», sier Thierry Frémaux, generaldirektør.

Fra 6. til 17. juli 2021 vil Croisetten  være en feiring av kunst og kreativitet, og full av etterlengtede gjenforeninger. Forberedelsene er i full gang med et stort antall filmer som blir sett på av utvalgskomiteen.  Det offisielle utvalget av filmer slippes i begynnelsen av juni.

Spike Lee og resten av juryen vil utdele Gullpalmen avslutningsseremonien lørdag 17. juli.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen