De 4 beste filmene om betting

Det som gjør pengespill, tipping eller betting så populært, er spenningen som er tilknyttet gevinster og tap, store som små. Fra rulett til odds og alt midt i mellom, så finnes det fantastiske bettingsider i Norge hvor man kan få tilfredsstilt sin søken etter spenning og underholdning. Siden betting og pengespill er så nært forbundet med spenning og underholdning, så er det ikke så merkelig at Hollywood og alle andre filmproduserende miljø over hele verden har laget utallige filmer hvor omdreiningspunktet handler om gambling og spill. 

Hvis du er både en filmelsker og en spillentusiast, så anbefaler vi deg å lese videre nedenfor hvor du kan lese om de 4 beste filmene om betting. 

  1. HUSTLER

Av alle filmene som inneholder sportsbetting, er det mano-a-mano-duellene som skjer på den grønne filten på et biljardbord i denne filmen som virkelig skildrer den sitrende spenningen som kommer som følge av å spille på deg selv. Paul Newman spiller “Fast” Eddie Felson og slåss med både press og tvil på egne evner i kampen mot Jackie Gleasons truende karakter, Minnesota Fats. Hustler rangeres ofte som en av de beste ikke-tradisjonelle sportsfilmene gjennom tidene, og for det underliggende menneskelige plottet topper den listen her hos oss. 

 

  1. EIGHT MEN OUT

Det er ikke mange ting som fører mer til intriger enn skandaler. Historien om «Black Sox»-sagaen fra 1919 World Series som involverte Chicago White Sox er legendarisk både av sportslige og samfunnsmessige årsaker. John Sayles’ strålende film har et fantastisk manus og en rollebesetning bestående av datidens ferske ansikter som John Cusack, DB Sweeney og David Strathairn. Filmen utforsker gamblingens skyggesider og har en fin balanse mellom det sjokkerende og sympatiske. 

 

  1. TWO FOR THE MONEY

Den eklektiske regissøren DJ Caruso (Eagle Eye, xXx: Return of Xander Cage) og den fremtidige Oscar-nominerte manusforfatteren Dan Gilroy (Nightcrawler) slo seg sammen for å skape denne enestående filmen om innsiden av sportsbetting. Al Pacino leder Matthew McConaughey ned den illevarslende veien mot forderv, noe som ofte kan være virkeligheten i den enorme bettingverdenen. The Hustler og Eight Men Out er kanskje bedre filmer totalt sett, men Two for the Money er virkelig en  oppvekker og en advarende fortelling om hvordan pengespillenes verden også kan se ut.  

  1. THE COLOR OF MONEY

Ikke langt etter The Hustler kommer dens åndelige oppfølger regissert av den mesterlige Martin Scorsese. Tom Cruise er filmens hovedkarakter som “the next big thing” i biljardverden, men filmens virkelige høydepunkt er Paul Newman som returnerer 25 år etter The Hustler for å igjen spille Eddie Felson. Newman vant sin første og eneste Oscar for beste skuespiller etter åtte tidligere nomineringer for sin innsats i denne filmen. Instruksjonen er Scorsese på sitt beste, og filmen oser av stil.