Med en Oscar-nominasjon og et fjell av priser for En runde til kan Thomas Vinterberg velge og vrake blant  internasjonale filmprosjekter. I stedet velger han å gjøre sin tv-debut med Familier som vores for dansk TV2.

Serien blir en dystopisk familiesaga i seks episoder, skisserer tankeeksperimentet: Hvis vi blir tvunget til å forlate landet vårt, hva vil da skje? I en pressemelding beskrives serien slik:

«I Familier som vores er alt som vanlig i Danmark – faktisk bedre  fordi solen står høyt denne sommeren. Men fremover venter en ny æra der landet sakte evakueres. Vi må si farvel til det vi elsker, til det vi vet, til det vi er. I løpet av de neste årene vil Danmark emigrere i forskjellige retninger. Bare hus, skoler og tomme gater er igjen … når vannet sakte  kommer inn.»

Filmen produseres av filmselskapet Zentropa, og filming vil starte i slutten av 2021.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen