Ny Olsenbanden under innspilling

Nå starter opptakene til Olsenbanden – Siste skrik!. Børning-regissør Hallvard Bræin tar over regijobben som Knut Bohwim hadde på de opprinnelige filmene.

Bræin har fått med seg både velkjente skuespillere og nye stjerneskudd i de ikoniske rollene. men foreløpig er det hemmelig hvem som om skal bekle rollene som Egon, Benny og Kjell.

Regissør Hallvard Bræin lover at publikum vil få en ny Olsenbanden verdig sine forgjengere.

– Da jeg ble spurt om jeg ville lage en ny film om Olsenbanden var min umiddelbare reaksjon, selvfølgelig vil jeg det! Jeg har jo vokst opp med de opprinnelige filmene, som jeg fortsatt elsker å se. Det er en fantastisk mulighet til å videreføre noe av det gjeveste vi har i norsk filmhistorie! Det er enorme sko å fylle, men med et stjernelag av motiverte skuespillere og filmfolk, så er jeg trygg på at kinopublikum vil få en helmaks opplevelse på kino!» sier regissør Hallvard Bræin.

Om kort tid vil vi avsløre hvem som skal bekle rollene som Egon, Benny og Kjell. Vi har en plan, og hvis alt går etter den, kan dere glede dere til et gjensyn med Olsenbanden høsten 2022.

I den nye filmen er Olsenbanden i et moderne Oslo, men jakten på millionene er ikke lagt på hylla av den grunn. Egon har delt celle med en av Munchmuseets entreprenører og fått vite om en svakhet i sikkerhetssystemet. Denne akter han å utnytte for å stjele med seg alle de tre Skrik-maleriene på museet.

– Olsenbanden er noe av det mest kjente og kjære vi har i norsk filmarv, og det er en stor glede for oss å kunne bringe disse ikoniske karakterene tilbake på kino. Vi skal gi publikum en gjenkjennelig, men samtidig moderne Olsenbanden-film, så det er bare å glede seg til neste høst sier produsent John Einar Hagen.

Olsenbanden er tidenes største skandinaviske franscishesuksess. Olsenbanden er opprinnelig en dansk serie filmkomedier. I alt ble det produsert 14 norske Olsenbanden-filmer av Teamfilm mellom  1968 og 1999 med manus skrevet av den danske duoen Erik Balling og Henning Bahs. Olsenbanden fikk også en svensk søsterserie, Jönssonligan.