Director Ang Lee (L) of Taiwan and Canadian composer Mychael Danna pose with their Oscars after winning the Best Director award and the Best Original Score award respectively for their film "Life of Pi", at the Governors Ball following the 85th Academy Awards in Hollywood, California February 24, 2013. (Lucas Jackson /Reuters photo)

Ærespris til filmkomponist

Zurich Film Festival, som er blant Europas største og viktigste filmfestivaler, gir årets Career Achievement Award til en av Hollywoods fremste filmkomponister – Oscar®-og Golden Globe-vinneren vinneren Mychael Danna.

Den 62-år gamle filmkomponisten har laget musikken til en rekke mesterverk og er kanskje mest kjent for sitt mangeårige samarbeid med regissør Ang Lee på filmer som The Ice Storm og Life of Pi. Han står også bak musikken til andre kjente filmer. Noen av disse er The Sweet HereafterCapoteMoneyball og den nye Matt Damon-filmen Stillwater, som nylig fikk premiere under årets Cannes-festival.

− Jeg er veldig stolt over å motta den prestisjefylte Career Achievement Award i Zürich i år, og jeg vil gjøre mitt beste for å leve opp til denne prisen med arbeidet mitt i årene som kommer, sier Danna i en uttalelse og legger til:

−Jeg er også veldig begeistret over å være juryleder for den internasjonale filmmusikkonkurransen i Zürich. Det blir utrolig spennende å høre finalistene fremføre musikk, sammen med et symfoniorkester, foran et stort publikum.

I Zürich vil Danna også snakke om sin karriere under en mesterklasse.

Filmfestivalen i Zürich foregår i perioden 23.september til 3.oktober.