Zurich Film Festival, som er blant Europas største og viktigste filmfestivaler, gir årets Career Achievement Award til en av Hollywoods fremste filmkomponister – Oscar®-og Golden Globe-vinneren vinneren Mychael Danna.

Den 62-år gamle filmkomponisten har laget musikken til en rekke mesterverk og er kanskje mest kjent for sitt mangeårige samarbeid med regissør Ang Lee på filmer som The Ice Storm og Life of Pi. Han står også bak musikken til andre kjente filmer. Noen av disse er The Sweet HereafterCapoteMoneyball og den nye Matt Damon-filmen Stillwater, som nylig fikk premiere under årets Cannes-festival.

− Jeg er veldig stolt over å motta den prestisjefylte Career Achievement Award i Zürich i år, og jeg vil gjøre mitt beste for å leve opp til denne prisen med arbeidet mitt i årene som kommer, sier Danna i en uttalelse og legger til:

−Jeg er også veldig begeistret over å være juryleder for den internasjonale filmmusikkonkurransen i Zürich. Det blir utrolig spennende å høre finalistene fremføre musikk, sammen med et symfoniorkester, foran et stort publikum.

I Zürich vil Danna også snakke om sin karriere under en mesterklasse.

Filmfestivalen i Zürich foregår i perioden 23.september til 3.oktober.

Om forfatter

Morten Steingrimsen jobber som filmjournalist. Han gjør intervjuer for en rekke medier, både for print og TV, og har gjennom en årrekke dekket filmfestivalene Cannes, Berlin, Toronto, Karlovy Vary, Zürich og Venezia. Steingrimsen har intervjuet mange av verdens største skuespillere og filmskaperne, som Brad Pitt, Oliver Stone, Charlize Theron, Dwayne Johnson, Zack Snyder, Tilda Swinton, Sean Penn, Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, Robert Pattinson, Olivia Colman, Noah Baumbach og Laura Dern – for å nevne noen. I 2015 skrev Steingrimsen «Den store boken om James Bond», utgitt på Aller Forlag.

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen