Baz Luhrmann i gang med filmen om Elvis

Baz Luhrmann  har startet innspillingen av sin biografiske film om rock’n’roll-legenden Elvis Presley med Austin Butler i hovedrollen.

Regissøren bak filmer som Moulin Rouge! og The Great Gatsby fokuserer på rock’n’roll-kongen Elvis Presley i sin neste film. Baz Luhrmanns enn så lenge tittelløse film har Austin Butler (The Shannara Chronicles) i hovedrollen, og etter det første korte teaser-klippet å dømme, har skuespilleren fanget sangerens ikoniske stil.

Filmen skal ifølge Deadline finne sted «mot en bakgrunn av et kulturlandskap i endring og tiden for den tapte jomfrudommen i Amerika», og følger rockelegendens reise fra fattig sanger til verdensstjerne. Den vil også skildre Elvis’ kompliserte forhold til manageren hans, «oberst» Tom Parker (spilt av Tom Hanks).
Elvis Presley slo gjennom på 1950-tallet med låter som «Hound Dog», «Heartbreak Hotel» og «Love me Tender» blant sine største hits. I tillegg til musikken var han også skuespiller og medvirket i rundt 30 filmer. Han blir ofte kalt en av tidenes største artister og mest innflytelsesrike underholdere. Presley døde i 1977, 42 år gammel.

Filmen om Elvis får amerikansk kinopremiere i juni 2022.