Hvorfor er det smart å bruke en forbrukslånkalkulator?

I dag har vi et stort marked for lån uten sikkerhet hvor forbrukslån og smålån har en stor konkurranse. For en låntaker vil det være mye penger å spare på å sammenligne lån med en forbrukslån kalkulator. Ved å bruke en slik kalkulator kan du raskt finne det beste og billigste forbrukslånet.

 

Slik fungerer forbrukslån 

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet hvor låntaker ikke trenger å stille sikkerhet for å få lånet. Bankens sikkerhet for lånet, er din inntekt. Det vil imidlertid bety at banken går etter deg dersom du ikke betaler tilbake. Dette til motsetning hvis du hadde stil med et panteobjekt som sikkerhet, da hadde banken tvangssolgt dette objektet.

Et forbrukslån er et veldig fleksibelt lån. Dette skyldes at banken ikke krever sikkerhet for lånet, dermed kan du i teorien bruke pengene på det du vil. Det blir opp til deg å vurdere om det er lurt å bruke pengene på akkurat det du vil, det vil uansett være smartest å legge seg opp en plan på dette.

 

Hvem benytter seg av en forbrukslån kalkulator?

Mytene om hvem som tar opp forbrukslån er mange. Noen tror at unge folk er aldersgruppen som tar opp mest lån, det stemmer imidlertid ikke. Faktisk viser statistikk at aldersgruppen 40-49 år utgjør 30 prosent av andelen personer som tar opp forbrukslån her til lands.

Aldersgruppen 50-59 år kommer i andre rekke. Dette er en aldersgruppe som utgjør 25 prosent av alle låntakere, mens aldersgruppen over 60 år står for like under 20 prosent av statistikken. Dermed kan vi se at folk fra 40 år og oppover utgjør 70% av alle låntakere.

Dersom noen sitter med tanker om at unge folk låner seg til problemer, viser dette at det ikke nødvendigvis stemmer.

Aldersgruppen 30-39 år utgjør like over 20 prosent av låntakerne, mens den aller yngste aldersgruppen bare står for sju prosent av låntakere som tar opp forbrukslån i Norge.

Flere og flere søker etter lån uten kredittsjekk, men disse mulighetene blir det mindre av.

 Til tross for at det tilsynelatende er stor forskjell på hva man tror og hva som er realiteten, er felles for svært mange at de benytter en forbrukslånkalkulator for å finne de beste vilkårene og den billigste renten når de søker om forbrukslån.

 

Hva er en lånekalkulator og hvordan benyttes denne?

Du som ønsker å få litt mer ut av din økonomi, og samtidig skaffe deg en god oversikt over hva slags lån og priser på lånene, kan vasse i tilbud på nett. Du kan være sikker på at de aller fleste banker og långivere har en kalkulator på hjemmesiden deres.

En lånekalkulator er et verktøy for deg, dette verktøyet kan du bruke for å få oversikt over hvor mye penger et forbrukslån vil koste deg hver eneste måned. Samtidig kan du også se hvor mye et forbrukslån vil koste deg totalt sett gjennom helle låneperioden.

 Lånekalkulatoren er som regel en svært enkel kalkulator hvor du kan velge et par parametere før du regner ut pris per måned til en aktuell rente og en totalkostnad på hele låneperioden.

 En slik kalkulator gir deg også muligheten til å legge inn det lånebeløpet du ønsker å låne og den nedbetalingstiden du ønsker å ha på lånet. Dersom banken du velger å bruke har en noe mer komplisert kalkulator, kan du for eksempel legge inn rente, månedsgebyr og etableringsgebyr.

 Du bør være på utkikk etter en kalkulator som kan gi deg tilgang til å endre så mange parametere som mulig. Det er for eksempel da du kan se forskjellen mellom den nominelle renten, og og hvor stor størrelsen på den effektive renten kan bli.