Sara Johnsen skriver Bergman-manus

Ingmar Bergmans Trolösa blir tv-serie i regi av Tomas Alfredson, mens Sara Johnsen skriver manuset.

Under årets Bergmanuke på Fårö bekrefter SVT at de i samarbeid med produksjonsselskapet Miso Film utvikler en dramaserie basert på Ingmar Bergmans manus «Trolösa».

Tomas Alfredson skal regissere de seks episodene, mens Sara Johnsen har skrevet seriens manus. Ifølge SVT blir Trolösa en serie som «utforsker forholdet mellom lidenskap og kjærlighet gjennom et erotisk trekantdrama».

Videre: «David forelsker seg i sin bestevenn Marks kone, den vakre Marianne. David og Mariannes kjærlighetsforhold får vonde konsekvenser for to familier. Karakterene er drevet av begjær, sjalusi, svik og kjærlighet.»

Tomas Alfredson forteller til Expressen at «– En gang i løpet av vinteren 2001 tok jeg kontakt med Ingmar Bergman og spurte om jeg kunne lage en ny tolkning av historien Trolösa. Han syntes det hørtes ut som «en jävla fylle-idé”». Men jo lenger vi snakket om det, syntes han det hørtes både «fryktelig spennende» og «riktigt skitbegåvat» ut, sier Tomas Alfredson i en kommentar og fortsetter:

– Det skjedde ingenting den gangen, men nå etter tjue år med drøvtygging er det endelig på tide å lage TV i seks episoder for Svensk Television av Ingmar Bergmans rystende trekantdrama i svart og rødt.

Trolösa er tidligere filmet av Liv Ullman med Lena Endre, Krister Henriksson, Thomas Hanzon og Erland Josephson i hovedrollene.