John Cleese slakter woke-kulturen: «En katastrofe for dagens komikere»

Dagens komikere mangler friheten som trengs for å skape fritt og være morsomme. Det er meldingen fra Monty Python-legenden.

Komikeren og skuespilleren John Cleese ble stor på 1970-tallet, hovedsakelig med Monty Python-gjengen og den britiske komedieserien Hotell i særklasse. Cleese er en av tidenes største komikere, men han ler ikke når det kommer til dagens humor.

Under et foredrag forrige uke snakket Cleese om hvordan dagens komikere synes det er stadig vanskeligere å jobbe fritt og kreativt. De mangler friheten som trengs for å skape stor humor, sier han:

– Det har alltid vært begrensninger på hva man kan og ikke kan si, men det er spesielt bekymringsfullt akkurat nå, for man kan bare være kreativ i en fri atmosfære. Når du ikke trenger å dobbeltsjekke alt kritisk. I dag sitter mange kritikere og spør seg selv: «Kommer jeg unna med dette? Jeg tror ikke det. Han eller hun kom i trøbbel …» Det dreper kreativiteten, sa Cleese til Fox News.

De siste årene har Cleese gjort mange lignende utspill mot «woke society» – noe han beskriver som en katastrofe for komediesjangeren, da mange bekymrer seg for å bli «cancelled».

– Hvis du hele tiden bekymrer deg for å fornærme noen og tenker på det, blir du ikke særlig kreativ. Det har en katastrofal effekt.

Selv har den 82 år gamle skuespilleren fordelen av en litt eldre målgruppe:v– Publikummet mitt er betydelig eldre og de er ikke interessert i den våkne holdningen. De synes bare du skal prøve å være hyggelig mot folk og det trenger ikke være så komplisert, sier Cleese.