Det ble en suveren førsteplass på Kinotoppen i helgen til Olsenbanden – siste skrik. Hele 46.884 personer kjøpte billetter til filmen.

I september og oktober kommer det norske filmer på løpende bånd. Olsenbanden – siste skrik åpner showet og viser at fornyelsen av av den gamle filmserien går hjem hos publikum.

Det er et godt stykke ned til nummer to på listen; Erik Poppes filmatisering av Utvandrerne ble sett av 8.818 i helgen. På tredjeplass finner vi After ever Happy, den fjerde filmen i After -serien.

På fjerdeplass finner vi Minions: Historien om Gru som ble sett av 5.767 i helgen og er i ferd med å bikke 400.000 siden premieren.

Si ingenting – dokumentarfilmen om Kamelen fortsetter å gjøre det bra på kino. Den ble sett 3.403 i helgen. Det holdt til en sjetteplass. Filmen er sett av 16.125 så langt.

Ellers kommer vi ikke unna sjuendeplassen. Top Gun: Maverick ble sett av 2.483 i helgen og ser ut til å ha bitt seg fast på kinotoppen. Filmen er sett av imponerende 529.779 siden premieren 25. mai.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen