Olsenbanden kupper Kinotoppen

Det ble en suveren førsteplass på Kinotoppen i helgen til Olsenbanden – siste skrik. Hele 46.884 personer kjøpte billetter til filmen.

I september og oktober kommer det norske filmer på løpende bånd. Olsenbanden – siste skrik åpner showet og viser at fornyelsen av av den gamle filmserien går hjem hos publikum.

Det er et godt stykke ned til nummer to på listen; Erik Poppes filmatisering av Utvandrerne ble sett av 8.818 i helgen. På tredjeplass finner vi After ever Happy, den fjerde filmen i After -serien.

På fjerdeplass finner vi Minions: Historien om Gru som ble sett av 5.767 i helgen og er i ferd med å bikke 400.000 siden premieren.

Si ingenting – dokumentarfilmen om Kamelen fortsetter å gjøre det bra på kino. Den ble sett 3.403 i helgen. Det holdt til en sjetteplass. Filmen er sett av 16.125 så langt.

Ellers kommer vi ikke unna sjuendeplassen. Top Gun: Maverick ble sett av 2.483 i helgen og ser ut til å ha bitt seg fast på kinotoppen. Filmen er sett av imponerende 529.779 siden premieren 25. mai.