HBO Max sensurerer sigaretter fra klassiske filmplakater

Strømmetjenesten Photoshop-fjerner røyking på plakater for klassiske filmer med merkelige resultater.

HBO har alltid kombinert vokseninnhold med mer familievennlig programmering. Men etter å ha gått sammen med Warner Bros. det ser ut som de går litt for langt i å beskytte de yngre, i hvert fall når det kommer til røyking i filmer, skriver Variety.

På plakaten til Robert Altmans klassiker «McCabe & Mrs. Miller» (1971) inneholder vanligvis stjernen Warren Beatty som poserer med en sigarett. Men i HBO Max-opptaket er det slettet, og det som gjenstår er Oscar-vinneren med en mildt sagt merkelig håndbevegelse.

De samme tiltakene er tatt mot John Hustons like klassiske «The Life and Times of Judge Roy Bean» (1972) der Paul Newman vanligvis holder en saftig sigar, men nå ser ut til å trekke i skjegget.

Andre filmplakater som har blitt ofre for tjenestens røykfølsomme sensur er Wong Kar-Wai sitt drama «Fallen Angels» (1995) og western «Once Upon a Time a Villain» (1970).

Imidlertid ble ikke alle plakater med røyking berørt. På plakaten til komedien «Nitwits» (1935) kan man fortsatt se skuespilleren Robert Woolsey nyte en feit sigar. Og på forsiden av HBOs egen serie «High Maintenance» er det ingen hemmelighet hva slags røyk stjernen Ben Sinclair puster ut.

Det gjenstår å se om HBO Max vil fortsette de skammelige filmplakatene og om den moralske panikken vil spre seg til andre strømmetjenester. Kanskje det ville vært en bedre idé å fokusere på innholdet i filmer og serier i stedet for hva karakterer er opptatt med på plakater.