Woody Allen kunngjør pensjonisttilværelse

Den legendariske amerikanske regissøren Woody Allen har kunngjort at han vil pensjonere seg etter at hans neste film er fullført.

I et intervju med den spanske avisen La Vanguardia på lørdag sa Allen (86) at hans neste film vil være hans femtiende, og «ideen, i prinsippet, er ikke å lage flere filmer og fokusere på å skrive.» Han la til at han gjerne vil skrive en roman.

Filmskaperen fortsatte med å antyde at boka ikke nødvendigvis ville være letthjertet lesing, men heller «alvorlig.»

I slutten av juni avslørte han for pressen at han ville skyte sin neste film i Paris med en lokal rollebesetning.

Gjennom hele karrieren, som spenner over mer enn fem tiår, har Allen ikke bare regissert filmer og skriftlige manus, men også spilt hovedrollen i noen av sine egne filmer. Han har vunnet fire Oscar – en for beste regissør, og tre for beste originale manus – og har blitt nominert mer enn et dusin ganger. Han har også mottatt ni British Academy Film Awards og BAFTA Fellowship av British Academy of Film and Television Arts.

Blant Allens mest kjente verk er ‘The Purple Rose of Cairo’ (1985), ‘Crimes and Misdemeanors’ (1989), ‘Match Point’ (2005) og ‘Vicky Cristina Barcelona’ (2008).

På begynnelsen av 1990 -tallet anklaget Allens datter, Dylan Farrow, ham for å ha misbrukt henne seksuelt da hun var barn. Direktøren benektet heftig påstandene, og ingen siktelser ble anlagt mot ham etter en etterforskning.

Påstandene dukket opp igjen med fremveksten av #MeToo -bevegelsen, og gjorde Allen til noe av en Hollywood -paria.

I 2020 bestemte hans forlag, Hachette Book Group, ikke å publisere sin selvbiografi, selv om regissøren til slutt fant en villig til.