Steven Spielberg går hardt ut mot HBO Max i nytt intervju

Steven Spielberg er ikke en stor fan av strømmetjenester, og i et nytt intervju med New York Times kommer han hardt ned på HBO Max. «Warner Bros gikk bak ryggen til filmskapere og noen av mine beste venner.»

Under pandemien ble alle Warner Bros.-filmer sendt til streaming etter kort tid på kino, noe som har fått kritikk fra mange berørte regissører – og bekymrer også Spielberg.

– Pandemien skapte en mulighet for strømmeplattformer til å heve abonnementene sine til rekordnivåer, og også gå bak ryggen på noen av mine beste filmskapervenner når filmene deres ikke fikk kinopremiere, sier han.

Magien i kinomørket

– De fikk betalt og filmene ble plutselig henvist til, i dette tilfellet, HBO Max. Og så begynte alt å endre seg.
Spielberg, som alltid har verdsatt kinoopplevelsen og enda mer de siste årene ettersom den samme kinoopplevelsen møter stadig mer konkurranse, mener at eldre publikum kan «se fordelene med å slippe å tråkke på klissete popcorn», men legger til:
– Jeg tror også at når et eldre publikum kommer inn i kinomørket, og kjenner magien ved å være i en sosial situasjon med fremmede, så setter de pris på følelsen. Men det er viktig at filmene er gode nok slik at publikum forteller hverandre når lysene tennes.

Spielbergs semi-biografiske drama «The Fabelmans» har premiere i USA 11. november.

Håper på The Fabelmans

Som eksempel på en god film som ga gode kinoinntekter i løpet av året, nevner Steven Spielberg «Elvis» av Baz Luhrmann, skriver Variety. Selv håper han nå at hans eget semi-biografiske drama «The Fabelmans» vil tiltrekke seg publikum når det slippes i USA til helgen.
Men ikke alle filmer fungerer på kino, og med litt avstand ser til og med Spielberg at hans politisk ladede drama «The Post» (den sanne historien om hvordan mediene avslørte regjeringen ligger på 1970-tallet) sannsynligvis ville blitt bedre distribuert på en strømmeplattform.

Spielberg tror hans politisk ladede drama «The Post»  sannsynligvis ville blitt bedre distribuert på en strømmeplattform.

– Jeg vet ikke om jeg hadde fått det manuset etter pandemien, om jeg foretrakk å lage filmen for Apple eller Netflix og nå ut til millioner av mennesker. For filmen hadde noe å si, og vi kom aldri til å få et så stort publikum inn i nok kinoer til å gjøre en forskjell. Ting har endret seg nok til at jeg kan innse det nå.

Spielberg har selv jobbet med strømming, blant annet som produsent på Apple-serien «The Amazing Stories». Han skal også produsere filmer for Netflix.