Sterk åpning på kinoåret i USA

2023 har gitt en sterk start for de amerikanske filmstudioene – storfilmer gjør det langt bedre enn forventet.

Etter tre år med restriksjoner, ser lykken endelig ut til å snu for kinoer og produksjonsselskaper – kinoinntektene i USA slår alle forventninger. Det har vært et ganske magert år for filmindustrien når det gjelder billettsalg i kjølvannet av pandemien og begrensede visningsmuligheter på grunn av covid-restriksjoner.

Valfarter til kino

I begynnelsen av 2023 har både James Cameron, Tom Hanks og amerikanske filmselskaper grunn til å smile – filmene deres oppfyller alle forventede profittberegninger med glans, ifølge Deadline. Publikum ser ut til å ha valfartet massevis til amerikanske kinoer etter en juleferie med snøkaos.

Filmene som presterte bedre enn forventet på kino i helgen:

1. Avatar: The Way of Water (inntjente 38,5 millioner dollar)

2. M3GAN (21,2 millioner)

3. Pus med støvler: Et siste ønske (17,3 millioner)

4. A Man called Otto (15M)

5. Plane (11,6M)

Denne ukens sterke rapport er imidlertid langt fra den eneste. I disse dager forventer innsidere at James Camerons gigantiske oppfølger vil registrere en fantastisk omsetning på 2 milliarder dollar over hele verden.

Filmfans kan også glede seg over at adaptasjonen av «A Man Called Otto» ikke ble sett på som en gitt forhåndssuksess av den amerikanske filmindustrien, som trodde mye på den floppende stjernekaskaden «Babylon» i stedet. Den nådde ikke inn på topp ti i helgen, men måtte nøye seg med en ellevteplass.

Box office ble målt her over fire dager – alle filmene ovenfor spilte inn (langt) over forventningene.