Norge har blitt Østerrike i «Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One»

Norge er på plakaten til Tom Cruise’ nye «Mission: Impossible»-film og store deler av handlingen er spilt inn her, men i filmen forgår alt i Østerrike.

Norge er på plakaten til Tom Cruise’ nye «Mission: Impossible»-film. Norsk fjellnatur preger den offisielle filmplakaten for den syvende filmen i serien.De som trodde at Norge er ikke en del av handlingen i Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One vil nok bli skuffet. Innspillingene fra Norge har blitt til Østerrike filmen.

Det er for såvidt ikke noe nytt: I Mission: Impossible – Fallout ble opptakene fra Preikestolen, som ga det perfekte bakteppet for cliffhanger-finalen, til India i filmen.

Hellesylt: Det episke stuntet


Ingeniører, basehoppere og filmgjengen tilbrakte måneder i Hellesylt like ved Geirangerfjorden på Sunnmøre. Det var her Tom Cruise gjorde det som regnes som et av de største stuntene i kinohistorien: en motorsykkel hoppet fra den 1246 meter høye Helsetkopen-fjellklippen og inn i et basehopp!

Tom Cruise gjorde stuntet selv. Han ville at det skulle være perfekt, så han gjorde det utrolige stuntet seks ganger på en dag.

Norge preger den offisielle filmplakaten for den syvende filmen i serien og store deler av innspillingen og handlingen er lagt til norsk natur.

Romsdalen: Dramatisk togtur
Tom Cruise og medskuespiller Esai Manuel Morales Jr. slåss på taket av toget på Rauma-banen innrammet av den dramatiske naturen på Nordvestlandet. I filmen blir Kylling bru i tillegg sprengt.

 

.