Kristoffer Borgli skaper oppsikt med Nicolas Cage i satiren «Dream Scenario»

Syk pike-regissør Kristoffer Borgli skaper oppmerksomhet på filmfestivalen i Toronto med Dream Scenario med Nicolas Cage i hovedrollen.

Variety skriver: » Akkurat når du trodde Nicolas Cages filmografi ikke kunne bli rarere, kommer Kristoffer Borglis «Dream Scenario» til å rote med hodet ditt.»

Dream Scenario beskrives av kritikerne som en brennende satire over plutselig berømmelse og «cancel culture», hvor regissør Kristoffer Borgli som viser fullstendig forakt for begge.

Det er det perfekte rollen for Nicolas Cage, som kanskje mer enn noen annen skuespiller som gjennom årene har blitt  brukt og manipulert i meme etter meme på en måte som er helt utenfor hans kontroll.

Få spenner over så mange sjangere som Nicolas Cage. Cage spenner over ulike sjangere og er ofte midtpunktet i internetts humoristiske kreativitet. Mens mannen som aldri unnlater å overraske oss forbereder seg på sitt siste forsøk, komedien Dream Scenario, pakker han ut den unike motivasjonen bak å ta opp rollen som den rufsete professoren Paul Matthews: et fenomen han omtaler som hans «memeification».

Memeifisering

Et begrep som ikke er ukjent i denne digitale tidsalderen, «memeifisering» refererer til transformasjonen av en person, fenomen eller ting til et meme – en enhet av kulturell informasjon som spres viralt. Dette er nøyaktig hva som har skjedd med Cage i løpet av årene, ettersom klipp fra hans tidligere verk, inkludert Vampire’s Kiss, The Unbearable Weight of Massive Talent, og andre fant et nytt liv som populære internett-memer. Disse utdragene, som ofte viser Cages animerte følelsesmessige utbrudd fra filmer som Deadfall og Face/Off, så ut til å slå seg sammen og lede et nytt, enestående kapittel i Cages karriere.

Etter premieren på Dream Scenario i Toronto, sporet Cage opprinnelsen til denne metamorfosen tilbake til en viral videosamling som viser klipp av Cages karakterutbrudd fra forskjellige filmer. Det ble en sensasjon over natten og fremmet en «memeification»-storm som så photoshoppede bilder, t-skjorter og mer spre seg som en ild i tørt gress.