77-årige Sylvester Stallone viser muskler igjen

77 år gamle Sylvester Stallone er nok en gang i søkelyset. Han kommer nå på kino med en fjerde «Expendables»-film.

I tillegg kommer han både i realityserien «The Family Stallone» og den karrierespennende dokumentaren «Sly». I tillegg fikk han mye skryt for sin hovedrolle i TV-serien «Tulsa King» sist vinter – ytterligere bevis på at det fortsatt brenner i den gamle actionstjernen.

I et intervju med Canadian Entertainment Tonight kunne Stallone se tilbake på sin imponerende karriere, og spesielt tiåret som definerte ham som et av actionsjangerens store ikoner.

Den gamle filmhelten åpner opp om 80-tallsfilmene som formet actionsjangeren – og konkurrenten Arnold Schwarzenegger.

Den siste av dinosauren

– Jeg ser på meg selv som den siste av dinosaurene. Og det er jeg veldig stolt av. Men ja, du må virkelig tenke på hvor utrolig det er med en så lang karriere. Jeg mener, det har gått nesten 50 år… Så jeg tar ingenting for gitt, men jeg vil virkelig bruke mer tid med mine kjære nå. Det meste av det som gjenstår.

«80-tallet var en interessant tid for actionsjangeren»

Fredag ​​dukker han opp igjen i «Expend4bles». Gjennom årene har filmserien fått besøk av både Bruce Willis og Arnold Schwarzenegger dukket opp. Sistnevnte var en av Stallones store konkurrenter før de til slutt begravde stridsøksen og ble venner.

– 80-tallet var en veldig interessant tid fordi den definitive action-fyren ikke egentlig hadde dannet seg ennå. Fram til da var action mest en biljakt i filmer som «Bullitt» eller «French Connection», filmer som handlet om intellekt og dialog, sier han.

Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone og Bruce Willis er triggerhappy The Expendables 2.

80-tallet endret alt

Alt endret seg på 1980-tallet med filmer som «Conan» og «Rambo». Sly har de siste årene innrømmet at Schwarzenegger «utvilsomt» var den største filmhelten.

– Du stolte faktisk på at kroppen din skulle fortelle historien. Dialog var ikke nødvendig. Jeg så at det var en mulighet fordi ingen andre gjorde dette bortsett fra en annen fyr fra Østerrike. Han var overlegen. Han hadde bare alle svarene. Han hadde kroppen. Han hadde styrken. Det var hans karakter.

– Jeg fikk juling hele tiden, mens Arnold aldri ble skadet. Han kunne kjempe mot en drage og komme tilbake med et plaster, fleiper Stallone.

4 kommende prosjekter med Sylvester Stallone:

• Actionfilmen «Expend4bles» kommer på kino 22. september
• Realityprogrammet «The Family Stallone» slippes på SkyShowtime 2. oktober
• Dokumentaren «Sly» kan sees på Netflix 3. november
• «Cliffhanger 2» – blir en oppfølger til actionfilmen fra 1993