«Fedrelandet» er norsk Oscar-kandidat

Den norske Oscar-komiteen har i dag bestemt at Margreth Olins dokumentarfilm Fedrelandet skal være Norges Oscar-kandidat i kategorien beste internasjonale film.

Den norske Oscar-komiteen mener Fedrelandet er en meditativ skildring av norsk natur og en far som er tett knyttet til dette landskapet.
Det er en eksistensiell og inderlig dokumentar som viser hvordan naturen er truet av klimaendringer og som samtidig skildrer slekters gang. Dette er første gang en dokumentarfilm blir norsk kandidat i kategorien for beste internasjonale film.

-Dette er til enorm glede for min far og meg, hele mitt dyktige team som består av sterke kunstnere, alle våre internasjonale co-produsenter, kinodistributører og støttespillere, sier regissør og produsent Margreth Olin.

Dobbel satsning

Fedrelandet har distribusjon i mange land, den fortsetter sin reise på festivaler på flere kontinenter og vi takker komiteen for at Fedrelandet får æren av å være Norges Oscarkandidat. Uansett hvor vi viser filmen opplever vi at publikum blir sterkt berørt. Min salgsagent har gjort en strålende jobb for filmen så langt. Vår kampanje starter i dag!

–Vi kjører nå Oscar-løp i to kategorier, beste internasjonale film og beste lange dokumentar, sier Margreth Olin.

Filmen skal nå vises på Nordisk Panorama i Malmö og får gallapremiere i Stockholm på søndag da filmen går opp på kino i Sverige neste uke.

– Snart har den premiere i USA. Vi skal gjøre vårt aller beste for å bli nominert, sier Margreth Olin.

 

Med faren som guide

Med Margreth Olins 85 år gamle far som guide, opplever vi den naturskjønne Oldedalen i Nordfjord. Her har han vokst opp, og her har genera­sjoner før ham levd i pakt med naturen. Majestetiske bilder av ville fjell, kalvende breer og yrende dyreliv går side om side med foreldrenes fortellinger om generasjonene som tråkket opp stiene, forholdet vi har til naturen og hva som er verdifullt i livet.