Filmstudioet ville ha DiCaprio som ikonisk Batman-skurk

Etter «The Dark Knight» ønsket sjefen for Warner Bros. at Leonardo DiCaprio skulle spille Batman-skurken The Riddler.

Etter at Heath Ledger dukket opp som Jokeren i «The Dark Knight», ønsket Warner Bros. at Leonardo DiCaprio skulle spille The Riddler i oppfølgeren.

I podcasten Happy Sad Confused har manusforfatteren David S. Goyer nylig blitt intervjuet, og der snakket han om hvordan arbeidet ble gjort med «The Dark Knight»-trilogien.

– På premieren av «The Dark Knight» sa sjefen for Warner Bros til meg: «Du må lage The Riddler, med Leonardo DiCaprio i rollen. Du må fortelle Chris, ta med Leo som The Riddler! Men det var ikke slik vi jobbet.

Goyer sa også at han og Nolan aldri valgte en skurk før de begynte å jobbe med en av filmene. Men først kom de med en historie som de så bygget rundt skurken. I «The Dark Knight Rises» ble Bale valgt fordi Batman i denne filmen slet både med alder og fysikk. Mens Joker  var mer en intellektuell utfordring for Dark Knight i «The Dark Knight» fra 2008.