Det osteglade radarparet Wallace & Gromit går en usikker fremtid i møte. Foto: Aardman Animations

Trusselen mot Wallace og Gromit: leiren tar slutt

Wallace og Gromit og flere andre populære karakterer har dukket opp i filmer og TV-serier i over 30 år. Men neste film risikerer å bli den siste.

Årsaken er at spesialmodelleiren som er brukt til å skulpturere figurene er i ferd med å ta slutt, skriver The Telegraph.

Helt siden 1970-tallet har det britiske animasjonsstudioet Aardman skulpturert sine stop-motion av Lewis Newplast – en spesiell type modelleire som sies å være oppkalt etter kunstlæreren som fant opp den i sitt eget hageskur.
Materialet er best tenkelig for oppgaven – lett å forme samtidig som det står godt i den varme studiobelysningen. Men i vår ble fabrikken i Torquay nedlagt. Den var den eneste som produserer Lewis-leiren.

Aardman kjøpte opp all leiren som var igjen. Men det sies å bare være nok for en spillefilm til – en ny Wallace og Gromit-film som kommer neste år. Da er det slutt, hvis det ikke blir funnet en passende erstatning, ifølge The Telegraph.