L.A. Konfidensielt (1997)

Dette er verdens best film ifølge Rotten Tomatoes

Rotten Tomatoes kårer verdens beste film – og vinneren er uventet. Nettsiden har satt sammen en liste over de tre hundre beste filmene i historien – og dermed også kåret til verdens beste film gjennom tidene.

Rotten Tomatoes er en av verdens største filmsider, og brukes sammen med IMDb ofte til å samle og se vurderinger på filmer fra hovedsakelig kritikere men også vanlige seere. Nå har siden samlet rangeringer fra både kritikere og seere og kronet de 300 beste filmene i historien.

På Topp 10 finner man klassikere som «Casablanca» og «Gudfaren» og nyere filmer som «Parasitt» og «Top Gun: Maverick». Noe overraskende, på førsteplass, som tidenes beste film ifølge Rotten Tomatoes, finner vi «L.A. Confidential».

«L.A. Confidential» er en krimfilm fra 1997 med Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce og Kim Basinger i hovedrollene. Den følger en gruppe politifolk i Los Angeles og tar for seg blant annet korrupsjon og kjendis. Filmen ble ble nominert til 9 Oscars, og vant to («Titanic», som ikke er med på Topp 10 listen, stakk av med resten).

Til tross for at den anses som en stor film, vises den sjelden øverst på listene over «beste-film-gjennom-tidene», så det er flott at den nå får den anerkjennelsen fra Rotten Tomatoes.

De ti beste filmene ifølge Rotten Tomatoes er som følger:

1. L.A. Confidential (1997)
2. Gudfaren (1972)
3. Casablanca (1942)
4. De syv samuraier (1954)
5. Parasitt (2019)
6. Schindlers liste (1993)
7. Top Gun: Maverick (2022)
8. Toy Story 2 (1999)
9. Chinatown (1974)
10. Storbyhavnen (On the Waterfront) (1954)