«Spermageddon» får Norgespremiere på Fredrikstad Animation Festival

Etter verdenspremieren på den prestisjefylte animasjonsfilmfestivalen i Annecy, der publikum reagerte med spontan, høylytt jubel og stående applaus, er Tommy Wirkola og Rasmus Sivertsens spinnville nye animasjonsfilm Spermageddon klar for Norge.

Filmen vises for første gang i Norge under Fredrikstad Animation Festival (FAF) den 25. oktober, flere måneder før den offisielle norgespremieren 10. januar.

En uforglemmelig visning

– «Jeg var selv på visningen i Annecy, og det er virkelig den villeste kinoopplevelsen jeg noensinne har vært med på,» sier Anders Narverud Moen fra FAF. «Vi gleder oss stort over å kunne gi FAF- og Fredrikstad-publikummet denne unike muligheten til å se Spermageddon først i Norge. Her må folk skaffe seg billett i tide, for det blir full fest!»

FAF lover å gjenskape kinomagien med den første visningen i Norge og lover en uforglemmelig opplevelse. The Hollywood Reporter har allerede spådd at filmen er dømt til å få kultstatus. Det blir en eksklusiv visning på Fredrikstad kino 25. oktober kl. 21:30, etterfulgt av en Q&A med filmskapere og skuespillere, samt flere morsomme innslag.

En film full av humor og hjerte

Spermageddon er, som forventet, fylt med vitser, grovheter og kreative ordspill, men den har også sjarme og hjertevarme. Filmen kan beskrives som en spektakulær roadtrip på livets aller første landevei. Tommy Wirkola, kjent for sjangerfilmer som Død snø og I onde dager, har laget filmen sammen med co-regissør Rasmus Sivertsen og Qvisten animasjon – studioet bak familievennlige filmer som Dyrene i hakkebakkeskogen og Folk og røvere i Kardemommeby.

– «Det gleder mitt animasjonsfilmhjerte at Norges største animasjonsfilmfestival skal være Spermageddons første møte med det norske publikummet,» sier regissør Rasmus Sivertsen. «Vårt mål har vært å skape en film som først og fremst er morsom og som tar den helt ut, men vi ønsker også å lage en film som treffer publikum i hjertet.»

Fredrikstad Animation Festival

Fredrikstad Animation Festival (FAF), Nordens eldste og ledende animasjonsfestival, arrangeres fra 24. til 27. oktober i 2024. Festivalen er kjent for sitt nordisk-baltiske konkurranseprogram, som årlig løfter frem regionens beste animasjonsfilmer.

Festivalen tiltrekker seg hvert år internasjonale aktører innen animasjonsbransjen, inkludert representanter fra prestisjetunge studioer som Pixar, Disney og Aardman. Programmet byr på en stor bredde, med alt fra eksperimentell kunstfilm til publikumsfavoritter.

Enorm respons på teaseren

Responsen på teaseren som Fredrikstad kino publiserte 5. september har vært overveldende. Teaseren er sett mer enn 400.000 ganger, noe som overgår alle forventninger.

– Vi har aldri opplevd lignende respons på en teaser!» sier kinosjef Jørgen Søderberg Jansen. «Med denne responsen håper vi at 13-åringer i alle aldre fra Fredrikstad (altså de aller fleste av oss) kommer på denne eksklusive førpremieren. Vi gleder oss veldig og tror det blir en kinoopplevelse helt utenom det vanlige!»