Australsk jubel over filminnspilling

Australia har betalt 22,6 millioner australske dollar (over 135 millioner norske kroner) for å sikre seg at en ny versjon av «En verdensomseiling under havet» blir innspilt på australsk jord.

Disney opplyser at David Fincher, som har regissert den amerikanske versjonen av «Menn som hater kvinner» og facebookfilmen
The Social Network, blir regissør på prosjektet.

I følge Disney er rollelisten ennå ikke er klar. Det går likevel rykter om at produsentene er i dialog med Brad Pitt om å spille hovedrollen som Ned Land.

Det er gode grunner til at den australske regjeringen punger ut for å få lagt innspillingen til Australia. Australias regjering lyktes tidligere med  å få innspillinen av
Wolverline til Sidney etter å ha betalt Fox Studios 13,6 millioner australske dollar (82 millioner norske kroner).

Skaper arbeidsplasser

I følge statsminister Julia Gillard resulterte det i tusenvis av jobber, firmaavtaler og investeringer. Hun forventer at filmatiseringen av Jules Verne-klassikeren vil skape mer enn to tusen jobber.

Den sterke australske dollaren har ellers gjort Australia mindre attraktiv som location for Hollywood i de seinere årene. Derfor er Julia Gillard også svært tilfreds med avtalen:

– Den australske filmindustrien og de opp mot tusen lokale virksomhetene som skal levere varer og tjenesteytelser til filmen,har gjort et kjempekupp.»

«En verdensomseiling under havet» handler om Kaptein Nemo og hans undervannsbåt Nautilus. Boken ble filmatisert i 1954 med Kirk Douglas i rollen som Ned Land og James Mason som Nemo. Filmen vant flere Oscar for sine spesialeffekter.