«Jeg er din» norsk Oscar-kandidat

Oscar-komiteens valg kom som en overraskelse. De fleste filmkritikerne ga
Jeg er din  en 3´er eller 4´er. Ytterpunktene var Aftenposten og Nettavisen som ga filmen heholdsvis en 5´er og en 1´er.

Av de tre kortlistede filmene er det
Eventyrland som har fått best mottagelse blant kritikerne. Årets valg vil garantert skape ny debatt om hvilke kriterier som skal legges til grunn ved valg av Oscar-kandidat.

Oscar-komiteens begrunnelse

Jeg er din er en film om en ung alenemor (Amrita Acharia) som er på jakt etter kjærlighet. Hun har relasjoner til forskjellige menn, men får ikke forholdene til å fungere. Så forelsker hun seg hodestups i svenske Jesper (Ola Rapace). Filmen er en imponerende spillefilmdebut som berører og reiser viktige spørsmål om det å være kvinne og menneske i et sammensatt samfunn. Oscar-komiteen opplever
Jeg er din som svært moden og universell film, en personlig og autentisk film skapt av en kvinnelig regissør og med kvinnelig hovedrolle som bærer filmens personlige uttrykk til fulle, uttaler komiteen.

Om Jeg er din

Iram Haq debuterer som spillefilmregissør med
Jeg er din, som hadde norsk premiere 16. august.  Den har hittil blitt sett av 10.600 på kino i Norge. Filmen handler om Mina (Amrita Acharia), en ung alenemor som er på jakt etter kjærlighet.
Jeg er din er skrevet av Iram Haq og produsert av Maria Ekerhovd for Mer Film, som også produserer Cannes-vinner Bobbie Peers langfilmdebut Dirk Ohm og Gunnar Vikenes nye film
Her er Harold samt co-produserer Wim Wenders norsk-skrevne drama
Everything will be fine.
Jeg er din fikk sin internasjonale premiere i Discovery-seksjonen ved filmfestivalen i Toronto i starten av september.

 

Årets norske Oscar-komité består av:

Leif Holst Jensen, Norske Film, TV og spillprodusenters forening

Morten Hovland, Norske Dramatikeres Forbund

Mode Steinkjer, Norsk Filmkritikerlag

Anne Kokkinn, Norsk Skuespillerforbund

Mona J. Hoel, Norske filmregissører

Terje Bjørsvik, Norsk filmforbund

Stine Oppegaard, Norsk filminstitutt