Nettstedet har nå 40 lydløse filmer. I løpet av de neste fire årene skal digitaliseringen av over 400 verk fra perioden 1903-1928 gjennomføres.

Det er et av de største filmhistoriske formidlingsprosjektene i Danmark, og det er både omfattende og uforutsigbart. Noen av de gamle rullene har ikke blitt sett siden 1920-tallet.

Når filmene er digitalisert, kan de strømmes på nettstedet, supplert med plakater, fotografier, tematekster, manuskripter og samtidige anmeldelser. Alt innhold er gratis og fritt tilgjengelig, og noen vil også være i en engelsk versjon.

Se filmene her

Danmark var stumfilmens Hollywood fra cirka 1910-1920. Stjerner som Asta Nielsen, Valdemar Psilander og Gunnar Tolnæs var viden kjent, og Carl Th. Dreyer skapte mye av sitt samlede arbeid på denne tiden.

Et forskningsprosjekt er også knyttet til nettstedet. Det fokuserer på det sterke forholdet mellom dansk og tysk stumfilmproduksjon som fant sted i Berlin under «Babylon Berlin-perioden».

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen