Kamp om tungtvannet

Som ikke det var nok, har Michael Bay planer om en film om det samme aksjonen. Tuntvannaksjonen mot Norsk Hydros anlegg på Vemork ved Rjukan hadde som formål å hindre at Nazi-tyskland fikk anskaffet seg en atombombe.

NRK først

NRK er likevel først ute og starter innspillingen allerede i neste uke i Praha av det som blir scener som skal forestille Berlin og London. I tillegg bygges den norske treningsleiren i Skottland også i Tsjekkia, før man flytter innspillingen til Hardangervidda og Rjukan-området på nyåret.

John M. Jacobsen i Filmkameratene, som produserer filmen sammen med NRK, forteller at de har holdt på med det prosjektet i åtte-ni år – før Max Manus.

– Det er ikke snakk om å lage noen kinoversjon av serien. Vi er også glade for at det er en norsk produksjon som er først ute med tv-serie om aksjonen, sir John M. Jacobsen som understreker av dette er en serie som kommer til å sette Norge på det internasjonale tv-seriekartet.

Kampen om tungvannet vil ble sendt på NRK i 2014/2015. Serien er allerede solgt til alle de nordiske landene og John M. Jacobsen forventer om kort til å ha en avtale på plass med et selskap som distribuerer i den franskspråklige delen av verden samt og også en avtale klar for de tysktalende landene.

Kostbar serie

Kampen om tungvannet blir på seks episoder og har et budsjett på 75 millioner kroner. Den er dermed Norges dyreste tv-serie.

TV-serien skal regisseres av Per Olav Sørensen, som også hadde ansvaret for
Halvbroren som er solgt til mer en tjue land.

Manuskript er skrevet av Petter Rosenlund. Hovedrollene  spilles av Espen Klouman Høiner, Christopher Bach og Dennis Storhøi. I andre store roller finner vi blan annet Ann Fried (
The Vatican),  Pip Torrens (
Stolthet og fordom) danske Maibritt Saernes  fra
Krøniken og Stein Winge. Sabotørene  spilles blant annet av av Krank Kjosås, Tobias Santelmann, Christian Rubeck og Rolf Kristian Larsen.

Det er ennå ikke klart når innspillingen av Danny Boyles versjon starter. Hans tv-serien blir på ti episoder.

Danny Boyle sier til Variety at ”dette er en av verdens mest fantastiske historier og vi vil skape en episk serie om den.»