Vennskap satt på prøve

Patrik Syvertsen har tidligere skremt vettet av folk med
Rovdyr og fulgte opp med den amerikanske vampyrfilmen
Prowl, før han laget komedien
Hjelp, vi er i filmbransjen. Med
Exteriors i 2011 bega han seg ut i et mer eksperimentelt landskap. Vi snakker med andre om en regissør om er villig til både å utforske og eksperimentere.

I sin nye film Det som en gang var setter han søkelyset på vennskap og relasjoner, og vi følger de fire hovedpersonene gjennom et døgn. Tobias og Marte er i ferd med å flytte fra hverandre, samtidig settes vennskapet til venninnen Silje på prøve, mens det Benjamin blir en provokasjon inne i det hele.

Patrik Syversen lar skuespillerne bruke sine egne navn på karakterene – det får publikum til å oppleve karakterene sterkt knyttet til skuespillernes egne liv.
Det som en gang var er et kammerspill. Uten så gode skuespillere som Patrik Syversen har fått med seg ville dette neppe ha funket, men de får oss til å tro på karakterene og de fleste vil nok også kjenne seg igjen i både karakterer og situasjonene i vennskapet mellom Silje og Marte.