Ironiens mester

I filmen lar Whit Stillman oss møte den vakre enken Lady Susan (Kate Beckinsale) som jakter på rike ektemenn til seg selv og datteren.

Etter å ha blitt enke har Lady Susan problemer med å opprettholde sin livsstil. Hun lever på nåde blant venner og familie i overklassen og aristokratiet. For å sikre sin status og økonomiske fremtid vil hun få datteren gift til penger og status. Hun har funnet den rette kandidaten, men datteren er ikke interessert i mannen hun har utpekt.

Sjarm

De frivole og vakre Lady Susan er både sjarmerende og ikke minst en dyktig manipulator. Hun driver sitt eget renkespill i kulissene – og er en kvinne som flere gifte menn har et godt øye til. Hun er seg selv bevisst, selvopptatt og beregnende. Hun er en kvinne som kan spillet i et klassesamfunn hvor det er mennene som sitter på makt, penger og fører familiearven og statusen videre. Lady Susan er en kvinne som ikke lar seg stoppe- hun vet hvordan hun skal få sin vilje.

Farse og ironi

Love & Friendship er et drivende godt laget kostymedrama – nærmest en farse –full av kjappe replikker. Amerikaneren Whit Stillman gir oss en film  som  både underholder og skaper latter i filmatiseringen av Jane Austens roman – og er et underholdende blikk inn i livet til den britiske overklassen på 1700-tallet.

Du trenger ikke være elsker av kostymedrama for å nyte
Love & Friendship. Whi Stillmanhar  en usedvanlig humoristisk tilnærming til Jane Austins verden. Hanhar laget en film med tempo og ironi og hvor de kjappe replikkene kommer på løpende bånd -fremført med overklassens umiskjennelige stive overlepper.

Det er en film som bør går rett hjem hos ironigenerasjonen -for  Jane Austen er ironiens mester.