Se Oliver Stones kontroversielle Fidel Castro-film som HBO ikke ville vise

I 2002 fløy Oliver Stone og hans filmteam til Cuba. I tre dager og besøkte de landets leder Fidel Castro for å lage dokumentaren
Comandante. Diktatoren, som døde fredag 25. november, og filmskaperen diskuterte mange emner som spenner fra hans kjærlighetsliv, politisk undertrykkelse og frie valg blant mange andre emner.

Stone-dokumentaren, delvis produsert av HBO, hadde premiere på Sundance Film Festival i 2003 og ble planlagt sendt på kabelnettet. Dessverre, to uker før det skulle på luften, ble filmen trukket etter at Castro henrettet tre menn som hadde kapret en ferge og satte kursen mot USA – og fengslet mer enn 70 politiske dissidenter.

«Jeg var knust,» fortalte Oliver Stone til New York Times den gang. Comandate ble aldri vist på kino i USA, men Stone laget to andre dokumentarer om den cubanske presidenten, Looking for Fidel (2003) og Castro in Winter (2012), som skildrer Castros sviktende helse og posisjon i Cuba.

Heldigvis, for de som ønsker å se 90-minutters filmen Comandante er den tilgjengelig på nettet. Du kan se filmen med Oliver Stones egne kommentarer HER.