Verdens største kinokjede kjøper SF Kino

Selgeren erprivate equity-selskapet Bridgepoint og Bonnier Holding. Bonnier Holding selger sin eierpost på 30 prosent i selskapet for 1,6 milliarder kroner. Det gir en totalverdivurdering på selskapet på 5,3 milliarder svenske kroner.

Den totale salgsprisen er på 929 millioner dollar kontant, rapporterer Bloomberg. Det svenske inveseringsselskapet Ratos solgte sin andel i Nordic Cinema Group til Bridgepoint våren 2015. Ratos andel ble da solgt for cirka 1,7 milliarder svenske kroner, noe som ga selskapet en gevinst på 900 millioner og en verdivurdering av selskapet på 4,7 milliarder svenske kroner.

Kinesiske eiere

AMC Theatres eies av det kinesiske konglomoratet Dalian Wanda Group. De overtar nå SK Kino i Norge, SF Bio i Sverige og finske Finnkino. 

I 2016 kjøpte selskapet britiske Odeon Cinemas som har 114 kinoer i Storbritannia og 10 i Irland. Samme år kjøpte selskapet også UCI Cinemas som har kinoer i Østerrike, Tyskland, Italia, Portugal og Brasil. I fjor kjøpte de også sørstatskjeden Carmike Cinemas. I tillegg bygger det kinesiske konglomoratet opp sin egen kjede i Kina hvor de for tiden har 86 kinoer.