«Hjertestart» – Kristoffer Joner har aldri vært bedre

5

Regissør Arild Andresen høstet berømmelse da han stakk av med en million kroner på filmfestivalen i Göteborg for sin forrige film Kompani Orheim – en film som utforsket det problematiske forholdet mellom far og sønn. Nå vender han tilbake med nok en film om det samme temaet – også denne gangen med Kristoffer Joner i hovedrollen.

Denne gangen møter vi Kristoffer Joner som offshorearbeideren Kjetil. Når kona Camilla dør, blir han etterlatt med deres seks år gamle adoptivsønn Daniel som de har hentet i Colombia.

Handle with Care Drama | February 24, 2017 (Norway) Summary:
Countries: NorwayLanguages: Norwegian, Spanish

Det er Camilla som har villet at de skulle adoptere og Kjetil har aldri fått et nært forhold til Daniel fordi han har vært mye borte på jobb i Nordsjøen. Situasjonen – enkemann og enslig far snur helt opp ned på livet hans.

Hvordan skal han kunne ta seg av guttungen og samtidig jobbe i Nordsjøen? Kjetil føler han er i ferd med å miste grepet. Nå sitter han der alene med seksåringen og tidsklemma. Han er helt avhengig av at omgivelsene stiller om for at han selv kan fortsette i jobben. Livet hans ”går ikke opp”. Samtidig vil han gjøre det beste for Daniel. Kjetil begynner å tvile på at han kan gi Daniel et godt liv. Bør en annen familie overta ansvaret for ham –eller vil Daniel ha det bedre i sitt opprinnelig hjemland Colombia – og elsker han egentlig Daniel?

Regissør Arild Andresen har laget en imponerende film som utforsker og utfordrer farsrollen. Med en svakere regissør kunne dette lett ha blitt en tåreperse, men  filmskaperen unngår alle feller. Resultatet er en film som frir til hjertet og går til hjernen. Han utfordrer både følelser og intellektet.

Mye av styrken til Hjertestart ligger i skuespillerprestasjonene.  Daniel spilles av sjuåringen Kristoffer Bech. Sjuåringen er et funn i rollen. Arild Andresen viste i Kompani Orheim at han er en regissør som evner å høste det beste ut av en følelsessterk skuespiller som Kristoffer Joner.  I Hjertestart tar han samarbeidet mellom de to til nye høyder. Kristoffer Joner har aldri vært bedre. Det sier det meste om denne filmen. Løp på kino!