Norges største kinosenter åpner om ett år i Oslo

Byggingen av  SF Kino Oslo er i full gang på tomten mellom de to T-banestasjonene Nydalen og Storo. Her kommer Oslos største kinosenter, med hele 14 saler.  Den største salen blir også utstyrt med IMAX-teknologi og landets største kinolerret.

SF Kino driver i dag kinoer i Lillestrøm, Ski, Sandvika, Sotra, Moss, Skien og Sarpsborg.

– Vi gleder oss noe helt vanvittig, og det er med barnlig entusiasme vi ser at vi hver dag kommer litt nærmere den store premieren, sier Ivar Halstvedt, administrerende direktør i SF Kino AS.

 

Norgesrekord i saler

At kinoen får hele 14 saler har ikke tidligere vært offentliggjort. SF Kino Oslo blir nå kinosenteret i Norge med flest saler.

Norgesrekord i antall saler er imidlertid ikke det eneste viktige for SF Kino og direktør Halstvedt.

Håpet er å tilby store filmopplevelser til alle – enten du vil nyte visuelt spektakulære Hollywood-filmer i IMAX-format, er en barnefamilie fra nærområdet eller kommer for å kose deg med vennegjengen.

– Hver av salene skal gi publikum en førsteklasses filmopplevelse. Lerretene er store og utstyret av topp kvalitet, uansett om det er få eller mange seter i salen, lover han. SF Kino Storo blir et svært kinosenter med fremtidsrettede tekniske løsninger i alle saler og IMAX som rosinen i pølsa. Men det skal også bli et bygg med personlighet, der vi vil tilby det lille ekstra – det som virkelig gjør et kinobesøk til en minneverdig opplevelse, forteller Ivar Halstvedt.

Målet er at SF Kino Oslo skal ha åpent hele dagen, noe som forhåpentlig også vil være til glede for det store studentmiljøet ved BI Nydalen.

SF Kino Oslo vil for øvrig være det eneste i Norge med IMAX-teknologi. IMAX er verdens største digitale filmformat, og gir mulighet til å vise langt større bilder enn man kan i en konvensjonell kinosal.