Det blir ikke Oslo som blir gjenstand for innspillingen. Markedet rår, og Denis Villeneuve flytter handlingen fra Norge til USA når han starter innspillingen – mest sansynlig i løpet av 2018.
Han forteller til Cinema at arbeidet med manuset pågår. Det er ikke avgjort hvem som skal ha hovedrollene i filmen.

«Sønnen» dreier seg om velkjente Nesbø-temaer som far-sønn, lov-rettferdighet, hevn-urett og skyld-soning, og selve navet i beretningen om Sonny er en sterk kjærlighetsfortelling.JO NESBØS «MERE BLOD» BLIR FILM

 

Idealfange

Sønnen er ikke en Harry Hole-roman. Den handler om Sonny er en ung narkoman som har sittet i fengsel i mange år. Jo Nesbø introduserer et helt nytt Oslo-univers i romanen Sønnen. Dette er en skandinavisk
The Wire i et forstørret hyperrealistisk Sin City-Oslo.

Sonny er en idealfange. I det moderne, fluktsikre fengselet Staten lytter han til de andre innsattes skriftemål og gir dem forlatelse for deres synder. Noen hvisker om at Sonny soner for andres forbrytelser.

Førstebetjent Simon Kefas er en politimann av den gamle skolen. Han har på samme dag fått en ny drapssak og en ny partner.

Sonnys far stod sin sønn og Simon svært nær. For Sonny var faren idolet, for Simon ungdomsvennen og kollegaen. Begges verden ble snudd opp ned da Sonnys far ble avslørt som korrupt og tok sitt eget liv. Men en dag endrer et skriftemål alt.

Kanadiske Denis Villeneuve sto bak fjorårets sensasjon
Arrival og kommer i høst med
Blade Runner 2049.

 

 

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen