Nok en gang spiser de to britiske komikerne seg gjennom et land i løpet av en uke. Turen byr på gastronomi, kulturreferanser, personlige stikk og skadefryd.
De første filmen i serien,
The Trip, som kom i 2010 var klipp og høydepunkter fra BBC-serien med samme navn og var en reise gjennom Lake Districts i Nord-England. Filmen var en verbal og kulinariske opplevelse med kjappe replikker, imitasjoner og spennende føde. Suksessen ble fulgt opp med The Trip to Italy i 2014.
Som i
The Trip to Italy tar filmens første spøk sikte på å dra oss inn i filmens premisser gjennom en ti sekunders telefonsamtale hvor Coogan står alene å sin balkong snakker med Brydon: ”Vi reiser til Spania denne gangen.” ”Ok”. Klikk. Detaljer om hvorfor får vi ikke. Slik er det bare. Med små barn og en skrikende baby i huset er Brydon mer enn klar for et Spania-eventyr.
Det er gått tre år siden
The Trip to Italy, men de to gir nærmest inntrykk av å ikke har hatt kontakt i mellomtiden; Coogan er overraskes over at Brydson har små barn. Selv fremstår han som en mer ensom person i filmen – og ser frem til at studentsønnen kommer på besøk på slutten av Spania-turen. Det er gått sju år siden den første filmen og de har begge nå passert femti og ser med uro på fremtiden.
Rob Brydon og Steve Coogan er begge dyktige imitatorer. De klarer selvsagt heller ikke i
The Trip to Spain å la være å imitere Michael Caine, men skyteskiven for imitasjonene denne gangen er Mick Jagger – ikke minst hans aksentskifte og tiltagende overklassestil – samt Roger Moore. Selve turen går via ferge fra England til Santander i Nord-Spania. Herfra biler de seg gjennom den iberiske halvøy med anekdoter og historier f- or å ende opp som Don Quixote og Sancho Panza i forbindelse med en fotoopptak for avisen som sponser reisen.
Hvis du likte
The Trip to Italy kommer du garantert også til å like
The Trip to Spain; det er matporno, kjappe replikker og sjarm Filmens sjarm handler veldig mye om rivaliseringen mellom de to på ferden gjennom det spanske landskapet, landets historie og kulinariske opplevelser.
Manus og regi er ved Michael Winterbottom. Gjennom den dokumentariske stilen og den løse og til dels improviserte stilen gir han oss en følelse av være med på en personlig reise. The Trip to Spain er rett så hyggelig filmreise.