EU støtter dramaserie om olje-Norge

Dramaserien i åtte episoder forteller om personlige og politiske følger av Norges inntreden i oljealderen og vil bli vist på NRK. Serien er allerede forhåndsolgt til en rekke europeiske land.

– Støtten fra MEDIA/Kreativt Europa betyr enormt mye. For finansieringen av serien er det selvfølgelig viktig, men denne anerkjennelsen befester dessuten seriens allmenngyldige tematikk. Tilskuddet fra EU viser at fortellingen om den lille byen Stavanger og menneskene der som får livene sine snudd på hodet av oljefunnet, har internasjonal appell, sier produsent Ales Ree i Maipo Film.

 

Norge og oljen

Lykkeland tar for seg historien om Norge ved overgangen til oljealderen. Fire unge mennesker kastes inn i en virvelvind av nye utfordringer i et land som er i ferd med å bli preget av store omveltninger etter at Phillips petroleum lille julaften 1969 boret seg inn i tidenes største oljebrønn. Manus er skrevet av Mette M. Bølstad og Petter Næss sammen med Pål Jackman er seriens regissører.
Lykkeland har tidligere fått 12 millioner kroner i tilskudd fra Norsk filminstitutt.

Nærmere 300 unge var inne til audition på tre av rollene, og de som til slutt ble valgt ut, er Anne Regine Ellingsæter (21), Amund Harboe (20) og Malene Wadel (19). Alle tre er fra Stavanger, mens den fjerde hovedrollen spilles av den britiske skuespilleren Bart Edwards (28), mens  Pia Tjelta og Per Kjerstad spiller rederparet Fredrik og Ingrid Nyman.