«Kvinne på krigsstien» åpner BIFF

– Den svarte komedien som Benedikt Erlingsson gir oss om den anarkistiske miljøaktivisten er fantastisk og vi gleder oss masse til de kommer til BIFF.

Superheltinne i katt-og-mus-lek med islandske myndigheter

I filmen møter vi Halla, spilt av Halldóra Geirharõsdóttir, som lever et dobbeltliv. På dagtid er hun kordirigent og selvstendig kvinne i sin beste alder, på fritiden er hun en hemmelig, lidenskapelig miljøaktivist. Hun erklærer krig mot aluminiumindustrien som ødelegger den pittoreske islandske naturen og er forberedt på å risikere alt for å beskytte det uberørte islandske høylandet hun elsker. Helt til en foreldreløs jente uventet kommer inn i livet hennes.

Gleder seg til å komme til moderlandet

– Det er med stor glede at jeg, som islandsk filmskaper og historieforteller aksepterer invitasjonen fra det gamle moderlandet, sier regissør Benedikt Erlingsson. «Det er like viktig for meg og alle islandske filmskapere at invitasjonen kommer fra Bergen» fortsetter han, «hovedstaden i Hördarland, hvor mange av våre forfedre måtte flykte fra hus og hjem. Jeg håper vi kan legge det bak oss, og ha en trivelig tid sammen på festival og nyte god historiefortelling i levende bilder.» Erlingssons første film,
Om hester og menn, vant Nordisk råds filmpris i 2014.

 

Forbudt forelskelse i årets Centerpiece

– Jeg har fulgt altmuligmannen Henrik Martin Dahlsbakken i årevis, og han har bygget seg opp en imponerende bakgrunn! Vi er særdeles begeistret over å kunne vise
En affære på årets Centerpiece, gallavisningen midtveis i festivalen, og samtidig ønske de fantastiske skuespillerne velkommen til Bergen og BIFF, sier festivalsjefen.

Regissøren Henrik Martin Dahlsbakken tar med seg Tarjei Sandvik Moe og Andrea Bræin Hovig til Bergen. Også skuespillerne Agnes Kittelsen, Anneke von der Lippe og Mattis Herman Nyquist tar turen til Bergen for å overvære førpremieren.
En affære har kinopremiere den 5. oktober.

Bergen internasjonale filmfestival arrangeres for 19. gang i år, og åpner 26. september. De følgende syv dagene vil festivalen by på i overkant av 150 filmer og tilsammen 500 visninger, i tillegg til kortfilmer, VR-utstilling, videoinstallasjoner, samtaler og debatter. Med flest filmer på programmet og 63 840 besøkende i fjor er BIFF Norges største filmfestival.