BAKOM  FILMEN 

T
o ting du ikke klarer deg uten i hverdagen? 

Chipotlemajones og makrell i tomat. Kulinarisk opplevelse på billigsalg! 

 

Hvilken bok har betydd mest for deg? 

– Hmmm. Jeg må svare «Magnum Contact Sheets», selv om det ikke var så lenge siden jeg kjøpte den. En diger og dyr bok som viser hvordan noen av verdens beste fotografier ble til. Man får se hele filmrullen, ikke bare blinkskuddet. Man lærer voldsomt mye av å se ekspertene jobbe – og så er det jo ålreit for selvtilliten å se at også de gjør feil. 

 

Hva er det beste med jobben din? 

Det er jo så klart å få regissere min første kinofilm sammen med kameraten min, Jo Vemund Svendsen! Vi møtte hverandre som journaliststudenter, så dette har vi drømt om i mange år. 

 

Hva har opprørt deg mest i deg siste? 

At da filmen vår endelig var ferdig, var sommeren over. Jeg har jo knapt vært ute av døra det siste året. Tragisk! 

Din største musikkopplevelse? 

Da jeg var på hyttetur på 80-tallet, og tante og onkel spanderte Kiss-kassett på meg på bensinstasjonen på Rødberg. Plata het Rock And Roll Over. Etter det var jeg aldri den samme! 

 Hva var bedre før? 

Lett spørsmål! Kameraer, motorsykler, gitarer og pianoer. Jeg er jo veldig interessert i gamle ting med sjel, selv om jeg er minst 15 år for gammel til å kalle meg hipster. Men det er sant. Gamle ting er både vakre og ble bygget for å repareres. Sånt elsker jeg. 

 
Hvem har du lyst til å rette en spesiell takk til? 

Verdens beste kone: Ingeborg Sommer. 

 

Hva er hemmeligheten bak suksess? 

Å la være å ta kritikk personlig. Av og til når vi lager film, tar vi jo dårlige avgjørelser. Da er det fantastisk bra med folk som tør å si det til oss. Samarbeidet med Jo Vemund har gjort dette veldig mye lettere.